Hlavní obsah

Změny na Wimbledonu. Organizátoři museli upravit program

Kvůli mimořádně deštivému počasí v Londýně museli organizátoři upravit program tenisového Wimbledonu. Například finále smíšené čtyřhry se bude hrát místo plánovaného čtvrtka až o tři dny později v neděli.

Foto: Alberto Pezzali, ČTK/AP

Česká tenistka Barbora Krejčíková na letošním Wimbledonu.

Článek

Ačkoli díky dvěma zastřešeným kurtům pokračuje program dvouher na travnatém grandslamu víceméně podle plánu, soutěže hrané na vedlejších otevřených kurtech nabírají zpoždění. V mixu nebyla do dneška ještě odehrána všechna utkání prvního kola.

Podle nového plánu se finále smíšené čtyřhry odehraje v neděli po rozhodujícím duelu mužské dvouhry, zatímco finále mužské a ženské čtyřhry se uskuteční po finále ženského singlu v sobotu. „Poskytne nám to maximální flexibilitu k tomu, abychom dokončili turnaj včas a odehráli všechna finále na centrálním kurtu,“ uvedl ředitel turnaje Jamie Baker.

I na deštivý Londýn extrémně špatné počasí ovlivnilo podle výkonné šéfky Wimbledonu Sally Boltonové také návštěvnost, jež v prvním týdnu klesla z loňských 293 681 na 282 955 lidí. „Počasí je letos tak strašné, že jsme momentálně toho názoru, že má na počet diváků téměř jistě vliv,“ řekla Boltonová novinářům.

Související témata: