Hlavní obsah

Krejčíková se Siniakovou daly prezidentovi na Hradě svoje rakety

Aktualizováno

Čerstvé wimbledonské šampionky Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou přijal ve čtvrtek v poledne na Pražském hradě prezident Petr Pavel. Po ceremoniálu obdržel od tenistek nejen jejich rakety, ale také wimbledonské míčky či turnajový ručník. Ze slavnostní události nabízel Sport.cz videopřenos.

Prezident Pavel přijal vítězky Wimbledonu Krejčíkovou a SiniakovouVideo: ČTK

Článek

Šest týdnů po hokejových mistrech světa se dočkaly pozvání do sídla českých prezidentů i elitní tenistky. „To, čeho jste dosáhly, by mohlo lidem u nás sloužit i jako inspirace. Sport je úžasný nástroj, jak ukázat cestu k úspěchu a nalézt motivaci. Předvedly jste, čeho lze dosáhnout, když něčemu věřím a obětuji tomu maximum. Je ale třeba chápat, že všechno není jen o talentu, ale i o spoustě odříkání,“ uvedl Pavel po gratulaci hráčkám.

„Pro mě je pozvání na Hrad obrovská čest a jsem moc ráda, že mohu takhle reprezentovat Českou republiku i v zahraničí,“ zareagovala stručně Krejčíková, která si hned z Pražského hradu odjela nafasovat olympijskou kolekci.

Fotogalerie

„V případě Báry všichni vidíme, že i když sezona nevychází moc dobře, může se proměnit v něco úžasného. A u Katky je zřejmé, že pro všechny hráčky je lepší hrát v deblu s ní než proti ní,“ přiblížil prezident, jenž s tenisovými šampionkami, které přinesly na Hrad ukázat dvé čerstvě získané trofeje, setrval několik minut v soukromém rozhovoru.

Přijetí se účastnila i talentovaná Jana Kovačková, která na letošním Wimbledonu vyhrála žákovskou soutěž do 14 let.

Osmadvacetiletá Krejčíková je jedinou tenistkou za dobu existence Česka, která vyhrála dva různé grandslamy. Před třemi lety triumfovala na French Open, letošní wimbledonský titul získala v sobotu, kdy uspěla ve finále dvouhry nad Italkou Jasmine Paoliniovou 6:2, 2:6, 6:4. Na travnatých dvorcích v All England Clubu navázala na loňský úspěch Markéty Vondroušové, vítězství Petry Kvitové z let 2011 a 2014 či triumf své bývalé trenérky Jany Novotné (1998).

Jen o pár hodin později pak po boku Američanky Taylor Townsendové slavila už svoje třetí wimbledonské prvenství ve čtyřhře Kateřina Siniaková. Ve finále zdolaly kanadsko-novozélandský pár Gabriela Dabrowská, Erin Routliffeová 7:6, 7:6.

Krejčíková se Siniakovou v minulosti tvořily velmi úspěšný deblový pár, vyhrály i zlato na OH 2021 v Tokiu a brzy si spolu znovu zahrají na olympiádě v Paříži. Už příští týden je čeká generálka na antukovém turnaji v Praze.