Hlavní obsah

Černý český den ve Wimbledonu. Z pěti zástupců uspěla pouze Krejčíková

Aktualizováno

Barbora Krejčíková postoupila ve Wimbledonu do třetího kola. Jednatřicátá nasazená tenistka zdolala Katie Volynetsovou z USA 7:6, 7:6. Z českých zástupců už ale bude ve dvouhře pokračovat sama, neboť Kateřina Siniaková, Brenda Fruhvirtová, Marie Bouzková i Tomáš Macháč vypadli.

Foto: Profimedia.cz

Barbora Krejčíková na archivním snímku.

Článek

Bývalá deblová partnerka Krejčíkové Siniaková nedotáhla po úvodním „kanáru“ obrat a s Julií Putincevovou z Kazachstánu prohrála 0:6, 6:4, 2:6. Při premiéře v All England Clubu do třetího kola neprošla ani sedmnáctiletá Brenda Fruhvirtová, Španělce Paule Badosaové podlehla 4:6, 2:6. Předloňská čtvrtfinalistka Bouzková prohrála se sedmnáctou nasazenou Ruskou Annou Kalinskou 4:6, 1:6 a Macháč s jejím krajanem Romanem Safiullinem 2:6, 4:6, 7:5, 3:6.

Krejčíková, která stejně jako její soupeřka čekala kvůli dešti na vstup do turnaje až do středy, vydřela teprve devátou letošní výhru za dvě hodiny. Americkou kvalifikantku zdolala v tie-breacích 8:6 a 7:5. Alespoň dva zápasy za sebou vyhrála teprve potřetí v sezoně. O postup do osmifinále, kterým by vyrovnala své zdejší maximum z debutu v roce 2021, se utká se Španělkou Jessicou Bouzasovou, přemožitelkou obhájkyně titulu Markéty Vondroušové.

Siniaková, která byla nasazena jako číslo 27, nedostala v úvodím setu od rozjeté soupeřky šanci. Putincevová, která ve wimbledonské generálce vybojovala titul v Birminghamu, ho získala za 19 minut, poté co ztratila pouhé tři fiftýny. Ve druhé sadě už se hra vyrovnala a česká hráčka ji pro sebe rozhodla brejkem v devátém gamu. Rozhodující set ale opět zahájila ztrátou podání a manko už nedohnala.

Mladší ze sester Fruhvirtových, jež se v Londýně potýkala před prvním zápasem s nemocí, se měla s Badosaovou původně utkat už ve středu. Kvůli zpoždění programu vinou deště se ale první vzájemný souboj se zkušenou Španělkou odehrál až dnes. Fruhvirtová sice soupeřce na úvod sebrala podání, náskok ale nevyužila a bývalé světové dvojce za hodinu a 20 minut podlehla.

Badosaová získala na londýnské trávě druhý český skalp, v úvodním kole vyřadila Karolínu Muchovou. Ve třetím ji čeká čtrnáctá nasazená Darja Kasatkinová, která dnes nadělila dva „kanáry“ domácí naději Yuriko Lily Miyazakiové.

Bouzková došla ve Wimbledonu předloni do čtvrtfinále a před rokem do čtvrtého kola, ale letos skončila dříve. Kalinské přitom sebrala servis jako první, ale pak o své podání čtyřikrát přišla. Ruská tenistka navázala na úspěšné červnové vystoupení z Berlína, kde došla na trávě až do finále.

Macháč po pětisetové bitvě s Davidem Goffinem, rozložené do dvou dnů, nestačil na loňského čtvrtfinalistu Safiullina. Ve třetí sadě sice odvrátil dva mečboly a dal vzpomenout na velký obrat z předchozího zápasu, nakonec mu ale ruský soupeř nedovolil zopakovat třetí kolo z obou předchozích letošních grandslamů.

  Skreč Krejčíková - Bouzasová Maneirová Skreč konec
20240706T14 : 00:00+0200
Krejčíková vs. Bouzasová Maneirová
Krejčíková vs. Bouzasová Maneirová
Krejčíková
Bouzasová Maneirová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.