Hlavní obsah

Wimbledonský trapas ruské hvězdy. Kam jdeš? Vrať se zpátky, divil se její trenér

Aktualizováno

Myslel si, že první set už definitivně ztratil, opak byl ale pravdou. Ruský tenista Daniil Medveděv v zápase druhého kola Wimbledonu proti francouzskému Alexandru Müllerovi prožil nevšední moment, který nyní baví tenisové nadšence.

Sestřih zápasu Müller-MedveděvVideo: sntv

Článek

Daná situace nastala v závěru prvního setu, při němž rozhodoval tie-break. Ruský tenista, jenž je vyhlášeným bouřlivákem, byl zřejmě s prozatímním průběhem zápasu velmi nespokojen.

Medveděv při vedení Müllera v tie-breaku 5:3 trefil příliš dlouhý úder, čímž navýšil vedení Francouze na 6:3. Ruský tenista se následně začal vztekat a šel se usadit na svoji lavičku v domnění, že první sada skončila. K tomu navíc něco utrousil směrem k svému trenérovi.

Foto: Paul Childs, Reuters

Ruský tenista Daniil Medveděv gestikulující k trenérům při druhém kole Wimbledonu

Ti mu však začali záhy ukazovat, ať se vrátí zpátky na kurt. Ruský tenista se jim pomocí gestikulace snažil nejprve vysvětlit, že Müller svým sedmým bodem završil první set, když však zjistil, že se mýlí, rychle se sebral a naklusal zpět na kurt. „Vypadá rozrušeně, ani neví, jaké je skóre, žije v domnění, že už skončila první sada,“ glosovali živě komentátoři z australské televizní stanice Stan Sport.

Jeho další působení na kurtu v první sadě však nemělo dlouhého trvání, Francouz totiž následně opanoval i další výměnu a získal první set. Už oficiálně.

Rus se však nakonec dokázal postarat o obrat. Medveděv totiž v další sadě přes další tie-break vyrovnal stav zápasu, dalšími dvěma vyhranými sety 6-4, 7-5 dokonal svůj postup do třetího kola. V něm v pátek narazí na Němce Jana-Lennarda Struffa.

Související témata:
  Skreč Krejčíková - Bouzasová Maneirová Skreč konec
20240706T14 : 00:00+0200
Krejčíková vs. Bouzasová Maneirová
Krejčíková vs. Bouzasová Maneirová
Krejčíková
Bouzasová Maneirová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.