Hlavní obsah

Tenista ostře k Wimbledonu: Chodíte si tu v těch přepychových sáčkách, hráči vás nezajímají

Aktualizováno

Dvoudenní martýrium s tečkou v podobě jasné porážky má za sebou ve Wimbledonu tenista Daniel Evans. Zkušený čtyřiatřicetiletý Brit v úvodním kole nestačil na Chilana Alejandra Tabila a po setech 2:6, 5:7 a 3:6 v singlovém pavouku rychle končí. Duel se světovou devatenáctkou se Evansovi vinou deště a tmy protáhl na dva dny. Rodák z Birminghamu po utkání nešetřil kritikou směrem k pořadatelům, které obvinil z toho, že je vůbec nezajímá zdraví hráčů.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Britský tenista Daniel Evans odchází z kurtu po prohře s Chilanem Alejandrem Tabilem

Článek

Britská trojka si v červnu poranila koleno na turnaji v Queen's Clubu. Skrečovat tehdy musel Evans solidně rozehranou partii s Američanem Nakashimou. Při jedné z výměn ve druhé sadě podklouzl a pochroumal si koleno.

Do startu nejslavnějšího turnaje se sice stihl dát dohromady, průběh úvodního vystoupení v All England Clubu mu ale pořádně pocuchal nervy.

Zápas s Tabilem se v úterý vinou deště sunul programem, a i když na něj nakonec došlo, musel být k večeru přerušen a dohrával se ve středu. Evans zuřil, na mokrý kurt se mu ještě v úterý vůbec nechtělo a svůj nesouhlas dával hlasitě najevo. „Nestaráte se o zdraví hráčů,“ řekl supervizorovi turnaje Remymu Azemarovi.

Foto: Isabel Infantes, Reuters

Brit Dan Evans debatuje s pořadateli.

Ani středeční restart světové šedesátce nepomohl ke zlepšení hry a po dvoudenní porážce vynadal pořadatelům na tiskové konferenci. „Je to podruhé, co jsem na trávě nedohrál zápas kvůli počasí. Je to frustrující,“ uvedl Evans.

„Mojí prioritou je zdraví. Tráva byla mokrá, očividně nebylo bezpečné hrát. Včerejší kurt zkrátka nebyl hratelný,“ stěžoval si držitel dvou titulů na okruhu na to, že ho v úterý pozdě pořadatelé vůbec nahnali na hřiště.

Evans přiznal, že v jeho frustraci hraje roli i nedávné zranění kolena. „Nechtěl jsem hrát. Ale ti, kteří si tu chodí v těch přepychových sáčkách měli jiný názor. Za normálních okolností bych s tím asi byl v pohodě, ale očividně vím, jaké je to uklouznout a zranit se. Není to dobrý pocit,“ řekl Evans, který se zdravím bojoval i na konci loňské sezony a od té doby se výsledkově trápí.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Daniel Evans v utkání s Chilanem Alejandrem Tabilem.

Evans se po vypadnutí v singlu může zaměřit na mužskou čtyřhru, ve které se pokusí dojít co nejdál po boku osmnáctiletého Henryho Searleho, loňského vítěze juniorské dvouhry.

Související témata:
  Skreč Krejčíková - Bouzasová Maneirová Skreč konec
20240706T14 : 00:00+0200
Krejčíková vs. Bouzasová Maneirová
Krejčíková vs. Bouzasová Maneirová
Krejčíková
Bouzasová Maneirová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.