Hlavní obsah

Starosta Ivančic: Skromná holka z malého města na Moravě může vyhrávat ve sportovním světě, kterému vládnou peníze

Vítězství ivančické rodačky Barbory Krejčíkové ve dvouhře ve Wimbledonu znamená, že dlouhodobá práce s mládeží a její finanční podpora se Ivančicím na Brněnsku vyplácí, řekl dnes po finále starosta města Milan Buček (Vančáci). Tenistku plánuje pozvat na ivančickou pouť, která se bude konat za dva týdny.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Barbora Krejčíková se raduje z výhry ve Wimbledonu

Článek

„Je to samozřejmě fenomenální úspěch, který ukazuje, že i skromná a sympatická holka z malého města na Moravě může vyhrávat ve sportovním světě, kterému vládnou peníze. Pro naše město to znamená, že se nám vyplácí dlouhodobá práce s mládeží napříč sporty, protože sportovní talenty od nás se objevují i v jiných sportech,“ uvedl Buček.

Jako příklad uvedl fotbalistu Adama Hložka z Leverkusenu, který se zúčastnil letošního Eura. „Ač žádný z našich sportovních klubů nehraje velkou soutěž, talenty od nás se objevují v reprezentacích. A vítězství ve Wimbledonu je jen třešnička na pohádkovém dortu,“ řekl Buček, který finále sledoval doma.

Čerstvou wimbledonskou vítězku plánuje oslovit s pozváním na Svatojakubskou pouť v Ivančicích, která se bude konat o posledním červencovém víkendu. „Moc by se nám líbilo, kdyby nám přivezla ten krásný talíř ukázat na pódiu, i když je mi jasné, že by ho nejraději vzala jen na kurt a ukázala dětem,“ uvedl starosta s odkazem na skromnost Krejčíkové.

Osmadvacetiletou tenistku však čeká od 27. července olympijský turnaj v Paříži, kde bude s Kateřinou Siniakovou obhajovat zlato ve čtyřhře. Přihlášena je také do dvouhry.

Krejčíková vyhrála Wimbledon ve dvouhře poprvé. Ve finále porazila turnajovou sedmičku Italku Jasmine Paoliniovou 6:2, 2:6, 6:4 a v singlu získala druhý grandslamový titul po vítězství na Roland Garros 2021. Napodobila loňský triumf Markéty Vondroušové. Z českých tenisek získaly v minulosti wimbledonský titul také dvojnásobná šampionka Petra Kvitová a bývalá trenérka Krejčíkové Jana Novotná.

Související témata:
Ivančice