Hlavní obsah

Siniaková je ve Wimbledonu ve čtvrtfinále čtyřhry

Kateřina Siniaková postoupila ve Wimbledonu do čtvrtfinále čtyřhry. S americkou tenistkou Taylor Townsendovou dnes potvrdily roli čtvrtého nasazeného páru a porazily 6:2, 7:6 kanadsko-japonskou dvojici Leylah Fernandezová, Ena Šibaharaová. V dalším kole budou jejich soupeřkami turnajové devítky Ljudmila Kičenoková z Ukrajiny a Jelena Ostapenková z Lotyšska.

Foto: Paul Childs, Reuters

Česká tenistka Kateřina Siniaková postoupila ve Wimbledonu do čtvrtfinále čtyřhry

Článek

„Byl to těžký zápas. Panovaly jiné podmínky než včera a myslím, že i soupeřky se zvedly. Určitě to bylo náročné. Je dobře, že jsme to udržely a dohrály,“ řekla českým novinářům Siniaková. „Proti Kičenokové a Ostapenkové čekám přestřelku. Bude to rychlý zápas, nic překvapivého. Půjdou do toho, budou tlačit, přebíhat. Bude to asi taková střelnice jako vždycky,“ doplnila česká tenistka.

Siniaková bude hrát deblové čtvrtfinále při páté účasti ve Wimbledonu za sebou, poprvé ale s jinou spoluhráčkou než s Krejčíkovou, s níž travnatý grandslam ovládla v letech 2018 a 2022. Po loňském přerušení spolupráce se jí na největších turnajích daří i s jinými partnerkami - na Australian Open hrála semifinále s domácí Storm Hunterovou, na Roland Garros slavila titul s Američankou Cori Gauffovou.

Krejčíkovou čeká osmifinále čtyřhry v úterý. S Němkou Laurou Siegemundovou by měly bojovat proti tchajwansko-ruské dvojici Chan Hao-Ching, Veronika Kuděrmětovová.

Tenisový grandslam Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 50 milionů liber):
Ženy:
Čtyřhra - 3. kolo:
SINIAKOVÁ, Townsendová (4-ČR/USA) - Fernandezová, Šibaharaová (Kan./Jap.) 6:2, 7:6 (7:3).
Další tenisové výsledky ZDE