Hlavní obsah

Osmadevadesát sekund a dost. Naštvaný Djokovič prchnul z rozhovoru

Kauza, kterou si Srb Novak Djokovič znepřátelil fanoušky na posvátném wimbledonském centrkurtu, má další pokračování. Sedmatřicetiletý grandslamový rekordman souhlasil s rozhovorem pro britskou veřejnoprávní stanici BBC. Z interview však srbský tenista naštvaně odešel již po pouhých 98 sekundách.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Novak Djokovič

Článek

Byl to pro Djokoviče další snadný večer v jeho wimbledonském „obýváku“, jakých v kariéře zažil nespočet. Dánskou hvězdu Holgera Runeho vyprovodil v pondělním osmifinále ve třech setech, pak se však všechno zvrtlo. Sedminásobný wimbledonský šampion si v pozápasovém rozhovoru přímo na kurtu postěžoval, že na něj diváci bučeli a nechovají k němu dostatečný respekt. To ovšem, jak podotkl moderátor interview, tak i samotný Rune, nebyla pravda.

Fanoušci pouze vyjadřovali podporu jednadvacetiletému dánskému tenistovi, což v uších srbského favorita znělo jako bučení.

Ve středu byl Djokovič hostem studia BBC a celá sága pokračovala. Na úvodní reportérův dotaz, jak se Srb s odstupem dívá na celý incident, vyšla z úst čtyřiadvacetinásobného grandslamového šampiona strohá odpověď: „Stejně.“

Reportér BBC se ovšem nenechal tak snadno odbýt, a znovu se dotázal na pozápasové dění v tenisovém chrámu. Legendární Srb trpělivě zopakoval prakticky vše, co směřoval přímo fanouškům na centrálním dvorci s kapacitou 15 tisíc diváků. „Díky všem slušným fanouškům, kteří se zachovali s úctou, ale pokud někdo překročí linii, pak musím zasáhnout. Takové chování nebudu tolerovat.“

Načež měl srbský tenista, jenž by případným letošním triumfem dorovnal osm titulů Švýcara Rogera Federera, odpovídat znovu na otázku týkající se chování fanoušků během osmifinálového mače. A to už bylo na Djokoviče příliš.

„Něco jiného tam nemáte? Třeba ohledně zápasu? Tohle je třetí otázka na chování publika, soustředíte se jen na to?“ vypálila světová dvojka.

„Takže, jak vidíte čtvrtfinálový duel proti Alexi De Minaurovi?“ stočil reportér téma k utkání proti rodákovi ze Sydney. Djokovič se nadechl a suše odvětil: „Bude to těžký zápas.“

Načež se zvedl ze židle a po 98 sekundách rozhovoru naštvaně odešel.

Bitva s australským rychlíkem De Minaurem je na programu již ve středu. A kde jinde než na centrálním dvorci. O emoce rozhodně nebude nouze.

Související témata: