Hlavní obsah

Nosková ve Wimbledonu bojuje s těžkou životní ztrátou

S těžkou ránou osudu se musí vypořádat česká tenistka Linda Nosková. Krátce před startem Wimbledonu jí zemřela maminka Ivana, která opakovaně bojovala s rakovinou. Tragickou zprávu uveřejnil Přerovský deník, informaci mu potvrdila manažerka TK Precheza Přerov Daniela Huťková.

Foto: Isabel Infantes, Reuters

Tenistka Linda Nosková na kurtech All England Clubu nebojovala jen proti soupeřkám.

Článek

Devatenáctiletá Nosková ve středu nenavázala na výhru v úvodním kole travnatého grandslamu nad Italkou Sarou Erraniovou a podlehla vítězce US Open z roku 2019 Kanaďance Biance Andreescuové 3:6, 6:7. „Zápas nebyl úplně takový, jak jsem si představovala. Moc jsem se nedostala do tempa. Bianca má takový otravný tenis. Je těžké si proti ní prosadit svou hru,“ vzkázala Nosková na dálku novinářům.

Až ve čtvrtek večer vyšlo najevo, proč svěřenkyně trenéra Tomáše Krupy byla stejně jako po úvodním kole omluvena z rodinných důvodů z tiskové konference. Od neděle se musí vyrovnávat s těžkou ztrátou člověka, který v její tenisové kariéře hrál zásadní roli.

Maminka Ivana byla vsetínské rodačce oporou, s manželem Drahošem Noskem se pro úspěch dcery obětovali. V nedávném rozhovoru pro iSport přiznala, že odešla z práce, aby dceru mohla plně podporovat. Objížděla s ní turnaje, do All England Clubu už ale odcestovat nemohla.

Nosková ve Wimbledonu pokračuje ve čtyřhře. Po boku Španělky Rebeky Masarové narazí ve čtvrtek na česko-americkou dvojici Siniaková, Townsendová.

Související témata:
  Skreč Krejčíková - Bouzasová Maneirová Skreč konec
20240706T14 : 00:00+0200
Krejčíková vs. Bouzasová Maneirová
Krejčíková vs. Bouzasová Maneirová
Krejčíková
Bouzasová Maneirová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.