Hlavní obsah

Murray už ve Wimbledonu nenastoupí, zraněná Raducanuová mix vzdala

Domácí legenda Andy Murray už se ve Wimbledonu nepředstaví, protože jeho partnerka Emma Raducanuová kvůli zranění vzdala smíšenou čtyřhru. Původně měli soutěž zahájit dnes, ale jednadvacetiletá tenistka má problémy se zápěstím a omluvila se. Murray, dvojnásobný vítěz travnatého grandslamu, už předem po menší operaci zad vzdal singl a s bratrem Jamiem vypadli ve čtvrtek z deblové soutěže.

Foto: Paul Childs, Reuters

Andy Murray ve Wimbledonu nenastoupí

Článek

„Bohužel jsem se dnes ráno probudila se ztuhlým pravým zápěstím. Proto jsem musela učinit složité rozhodnutí odstoupit z mixu. Strašně mě to mrzí, chtěla jsem s Andym hrát,“ uvedla Raducanuová v prohlášení.

Murray, wimbledonský šampion z let 2013 a 2016, se těšil na podobně dojemné loučení s fanoušky, jako zažil před dvěma dny na centrálním kurtu s bratrem. Kariéru plánuje ukončit zanedlouho po olympijských hrách v Paříži.

S Raducanuovou měli zahájit soutěž v mixu proti salvadorsko-čínské dvojici Marcelo Arévalo, Čang Šuaj. Britská tenistka by měla v neděli hrát o singlové čtvrtfinále proti Novozélanďance Lulu Sunové.

Související témata: