Hlavní obsah

Možná si dám příští rok dovolenou a nebudu nic dělat, hlásí světová jednička po vyřazení

Letos zase oplývá skvělou formou, kralovala na French Open, k tomu ovládla další čtyři prestižní turnaje. Na Wimbledonu však polská světová jednička Iga Šwiateková skončila už ve třetím kole, kde narazila na kazachstánskou tenistku Julii Putincevovou, se kterou padla 6:3, 1:6, 2:6. Po zápase se na tiskové konferenci o překvapivém vypadnutí rozpovídala.

Foto: Alberto Pezzali, ČTK/AP

Polská světová jednička Iga Šwiateková při zápase třetího kola Wimbledonu

Článek

Zatímco na Rolland Garros kralovala již čtyřikrát v kariéře a na US Open zvítězila v roce 2022, tak na travnatém grandslamu se Šwiatekové dlouhodobě nedaří. Jejím maximem je čtvrtfinále z minulého roku, kde nestačila na Ukrajinku Elinu Svitolinovou. V letošním ročníku tuto statistiku už jistě nepřekoná.

Po sobotním vyřazení na tiskové konferenci zmínila, že jako hlavní příčinu konce vidí nedostatek sil. „Cítila jsem, že jsem během druhého setu odpadla silově. Nemohla jsem se už z toho dostat,“ zmiňovala Polka, jež svůj náskok z vyhrané první sady ztratila.

„Moje pomyslná nádrž s energií byla najednou prázdná. Snažila jsem se jít na maximum svých sil, ale prostě to nešlo. Byl jsem z toho docela překvapená. Ale vím, co jsem po Roland Garros udělala špatně. Pořádně jsem si neodpočinula,“ doplnila Šwiateková.

To však chce stále 23letá Polka příště změnit. „Tuhle chybu už neudělám. Po tak náročné antukové sezoně se opravdu musím lépe zotavit. A to jak fyzicky, tak psychicky. Možná si příští rok vezmu dovolenou a nebudu doslova nic dělat,“ pověděla Šwiateková své plány, že si po French Open chce zkrátka více odpočinout.

Na odpočinek minimálně letos moc času nebude, alespoň do podzimu. Už koncem července začíná olympiáda, na které by světová jednička neměla chybět. K tomu koncem srpna začíná poslední grandslam sezony, americké US Open. Uvidíme, jak se zvládne Polka s těmito milníky sezony popasovat.

Související témata: