Hlavní obsah

Triumf Krejčíkové nadále šokuje svět. Vítězka Wimbledonu zbořila všechny prognózy

Aktualizováno

Kdo si vsadil na celkové vítězství Barbory Krejčíkové ve Wimbledonu, vydělal pořádný balík. Moc takových ale na světě nebylo. Nejvíce v České republice. Z nich pak v rodných Ivančicích. Pouhá stovka proměnila výherci tiket v krásných 12 500 korun českých. To není všechno. Krejčíková se stala nejméně pravděpodobnou vítězkou Wimbledonu za posledních padesát let. Napříč oběma kategoriemi. Nejen toto téma rozebírali Roman Jebavý a Denisa Šátralová v dalším díle tenisového pořadu Debl na Premier Sport.

V tenisovém pořadu Debl rozebírali wimbledonské vítězství Barbory Krejčíkové.Video: Premier Sport

Článek

Britský list Sun, který s tvrzením přišel, pravděpodobně vycházel z faktu, že se vítězce French Open 2021 v letošním roce krutě nedařilo. Na okruhu WTA uspěla pouze ve třech zápasech.

„Upřímně, jsem překvapen. Vždyť se jedná o hráčku, která před Wimbledonem už jeden Grand Slam ovládla. V loňském roce pro mě byla Maky ještě větším překvapením,“ připomíná deblista Jebavý neméně senzační počin Markéty Vondroušové.

Specialista na čtyřhru se také pozastavil u astronomického kurzu 125:1 na celkové prvenství Krejčíkové. Je ale pravda, že nová šampionka nebyla od lednového Australian Open ve čtvrtfinále žádného turnaje. Na druhou stranu sázkovky moc neprodělaly, protože tipéři Krejčíkové nevěřili. Minimálně v první polovině nejslavnějšího tenisového turnaje.

„Netušil jsem, že byl na Báru takový kurz, a neznám nikoho, kdo by si na ni vsadil. Možná až ke konci, kdy se ten pavouk otevřel. Když jsem viděl, jak je to od čtvrtfinále rozlosované, tak jsem hned viděl zápas Báry s Rybakinovou jako předčasné finále.“

Do debaty se zapojila také Denisa Šátralová, známá také pod dívčím jménem Allertová. „Já sázky nesleduji a nesledovala, protože my sázet nemůžeme. Takže jsem nikdy nesázela. Honza (Jan Šátral – také profesionální tenista – pozn. autora) mi to asi doma říkal, protože se o to zajímá.“

Barbora Krejčíková, která se na centrkurtu All England Clubu vypořádala v boji o nejprestižnější talíř ve třech setech s Italkou Jasmine Paoliniovou, ještě více zviditelnila Ivančice. Město na Brněnsku dříve proslavila kultura v podání malíře Alfonse Muchy a herce Vladimíra Menšíka. V poslední době ale vděčí za svoji popularitu sportu. Město, které má kolem deseti tisíc obyvatel, se před měsícem těšilo z bundesligového prvenství Adama Hložka, který působí v Leverkusenu.

„Letos je to určitě jedna z nejslavnějších vesnic, měst, no spíše vesnic (úsměv) v republice. Většinou to tak bývá. Ne. Často to tak bývá, že většinou ti hráči jsou z malých vesnic. Když se zlepší, jdou do lepších klubů. V nich už se s nimi pracuje na vyšší úrovni. Myslím si, že Bára není výjimkou,“ tvrdí Jebavý.

„To, že celkově zvítězila, je neskutečné. Před Wimbledonem se jí moc nedařilo. Pak přijde takhle velký turnaj a ona ho dokáže s přehledem vyhrát. Je to fakt obrovský úspěch,“ smeká klobouk Jebavý.

„Každopádně se jedná o velký úspěch. Je až neskutečné, že se holkám takto strašně daří v travnaté části sezony. Ve Wimbledonu máme v poslední době spoustu úspěchů. Bára získala triumf a za pár hodin na něj hned navázala Kačka Siniaková. To jsou opravdu mimořádné věci pro český tenis,“ vyzdvihuje Šátralová.