Hlavní obsah

Djokovič postoupil bez boje do semifinále Wimbledonu

Aktualizováno

Srbský tenista Novak Djokovič postoupil bez boje do semifinále Wimbledonu. Jeho čtvrtfinálový soupeř Australan Alex de Minaur dnes z turnaje odstoupil kvůli zranění kyčle. Příštím soupeřem sedminásobného šampiona z londýnské trávy Djokoviče bude Ital Lorenzo Musetti, jenž ve svém prvním grandslamovém čtvrtfinále zdolal 3:6, 7:6, 6:2, 3:6, 6:1 Taylora Fritze z USA.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Alex De Minaur do čtvrtfinále Wimbledonu nenastoupí.

Článek

Pětadvacetiletý De Minaur oznámil odstoupení na tiskové konferenci. Devátý nasazený hráč se zranil v závěru osmifinálového duelu s Francouzem Arthurem Filsem, který vyhrál 6:2, 6:4, 4:6, 6:3. „Tohle je samozřejmě oznámení, které jsem nechtěl udělat. Jsem z toho zdrcený, ale musím odstoupit kvůli zranění kyčle,“ uvedl De Minaur.

Jeho zdravotní potíže poslaly Djokoviče bez boje do třináctého wimbledonského semifinále v kariéře. Sedmatřicetiletý Srb díky tomu vyrovnal rekord Švýcara Rogera Federera v tzv. open éře. Djokovič, který útočí na rekordní 25. grandslamový titul, se v boji o finále střetne s pětadvacátým nasazeným Musettim.

Dvaadvacetiletý rodák z Carrary už postupem do čtvrtfinále vylepšil svou bilanci na čtyřech největších turnajích. Může tak nadále usilovat o to, že se stane druhým letošním italským grandslamovým šampionem po současné světové jedničce Janniku Sinnerovi, jenž na začátku roku triumfoval v Austrálii.

De Minaur přišel o třetí šanci dostat se do grandslamového semifinále. Ve čtvrtfinále skončil také letos na Roland Garros a před čtyřmi lety na US Open. Přesto zaznamenal na trávě v All England Clubu nejlepší výsledek v kariéře.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří obhájce titulu Carlos Alcaraz ze Španělska a Rus Daniil Medveděv.

Související témata: