Hlavní obsah

Djokovič okouzlil Wimbledon: dojemné chvíle s dcerkou i pomoc organizátorům

Aktualizováno

Těžko někdy dosáhne popularity svého velkého soka Rogera Federera. Přesto si Novak Djokovič dokáže získat fanoušky na svou stranu, a to nejen tradičně precizní hrou. Letošní Wimbledon je toho jasným důkazem. Během svého dosavadního působení již svými mimotenisovými kousky jasně ukázal, že je mnohem více než jen bezchybným tenisovým strojem na vítězství.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Novak Djokovič útočí na osmý wimbledonský titul

Článek

Sedmkrát ovládl turnaj v All England Clubu, letos líčí na osmý triumf, čímž by svou sbírku grandslamových titulů rozšířil na rekordních pětadvacet. Žádnou velkou nervozitu však u rodáka z Bělehradu nehledejte.

V prvním kole se o tom přesvědčil Vít Kopřiva, kterému hvězdný Srb velkoryse povolil pět her, ve druhém gratuloval světové dvojce k postupu Brit Fearnley a naposledy Australan Popyrin.

Možná nejlepší tenista historie však zaujal i momenty mimo prostor ohraničený bílými čárami. Ve svém zatím posledním vystoupení s Popyrinem bylo ve druhém setu utkání na chvíli přerušeno kvůli domácím fanouškům, kteří bouřlivě slavili postup Anglie po pokutových kopech přes Švýcarsko do semifinále fotbalového mistrovství Evropy.

Tenisový šampion oslavy fanoušků vylepšil virtuální penaltou, a když se k celé akci přidal i jeho australský soupeř, neznalo nadšení jinak konzervativních Britů mezí. „Set a půl bylo znát, že lidé sledují i skóre fotbalu. Počítal jsem s tím, že jestli dá Anglie gól, nebo postoupí, přijde erupce pozitivní energie,“ reagoval na neobvyklou situaci s nadhledem Djokovič.

Mezi wimbledonskými zápasy pro změnu zaujal, když organizátorům pomáhal s vervou sobě vlastní stáhnout po dešti z kurtu plachtu.

Nejemotivnější moment pak přinesly záběry, na kterých si tenisová legenda hraje s šestiletou dcerou Tarou. Fanoušky zaujalo i Djokovičovo napodobování hry na housle, která podle jeho slov patřila právě jeho dceři, která se tomuto nástroji začala věnovat.

Jestli dobrá nálada tenisovému králi vydrží i dál, ukáže už osmifinálový souboj s dánskou hvězdou Holgerem Runem.