Hlavní obsah

Další výbuch vzteku. Světová šestka šokovala svým chováním Wimbledon

Patřil mezi širší okruh favoritů a pro úvodní kolo navíc vyfasoval soupeře, jenž ve slavném Wimbledonu nikdy nehrál a v žebříčku se nachází mimo elitní stovku. Přesto nasazená šestka nejstaršího tenisového turnaje světa, Rus Andrej Rubljov senzačně na Argentince Francisca Comesanu nestačil. Ještě více než porážka 4:6, 7:5, 2:6, 6:7 se 123. hráčem světa však tenisové fanoušky šokovalo chování ruské hvězdy.

Foto: Isabel Infantes, Reuters

Ruský tenista Andrej Rubljov vypadl hned v prvním kole Wimbledonu.

Článek

To, že je Rubljov pořádným bouřlivákem, je známý fakt, ale chování 26letého Rusa přesto příznivce bílého sportu překvapilo. Rubljovovi za stavu 1:1 na sety začala třetí sada protékat mezi prsty a po jedné z neúspěšných výměn předvedl scénu, jež konzervativní anglické příznivce šokovala.

Šampion letošní madridské tisícovky začal po vyhozeném bekhendu vší silou mlátit raketou do svého kolena, nejprve udeřil šestkrát, poté co seřval svůj trenérský tým, ještě jeden úder přidal. Z kolena mu srčela krev a musel být ošetřován.

Diváky také udivila nečinnost umpirového sudí, který nedal Rusovi ani napomenutí, na což upozornil na sociální síti X i americký novinář Ben Rothenberg. „Tohle je porušení kodexu sportovního chování, mělo to být potrestáno,“ měl jasno tenisový expert.

Rubljov se nevyhnul otázkám na svoje nesportovní chování ani na pozápasové tiskové konferenci. „Fanoušci o vás začínají mít strach. Sice tvrdíte, že to nebylo tak otřesné jako na French Open, ale vnímáte, že se o vás začínají diváci strachovat?“ zněla jedna z nich.

„Neudělal bych to, pokud bych tu mohl třísknout raketou o zem. Jenže to se tady na trávě nesmí. Potřeboval jsem upustit emoce, jsem v pořádku,“ odvětil loňský wimbledonský čtvrtfinalista.

Nicméně fanoušci mají jasno. „Jediné, co dokázal v zápase pořádně trefit, bylo jeho vlastní koleno,“ shodují se na sociálních sítích. „Takové chování je přes čáru, měl by vyhledat odbornou pomoc,“ přisazují si další.

Jedno je však jisté, Rubljov bude mít dost času dopřát si od tenisu odpočinek.

Po nečekaně brzkém vyřazení z Wimbledonu vynechá i hry v Paříži a na kurty se tak vrátí až během americké US Open Series, která nabídne první velký podnik od 6. srpna ve Washingtonu a vyvrcholí zářijovým grandslamem US Open v newyorském Flushingu.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.