Hlavní obsah

Alcaraz rozdráždil fanoušky ve Wimbledonu. Rýpl si do Angličanů

Aktualizováno

Jeho finálový soupeř už si s fanoušky na posvátném wimbledonském centrkurtu užil svoje. Britští příznivci tentokrát nebučeli na srbského tenistu Novaka Djokoviče, nýbrž na jednadvacetiletého Španěla Carlose Alcaraze. Obhájce titulu si totiž po semifinálové výhře rýpnul do domácích diváků.

Foto: Mosa'ab Elshamy, ČTK/AP

Carlos Alcaraz při pozápasovém rozhovoru po postupu do wimbledonského finále.

Článek

Nebyl to pro Alcaraze jednoduchý zápas. S Rusem Daniilem Medveděvem ztratil v souboji o finále úvodní set ve zkrácené hře, potom už ale dominoval. Po vítězství 6:7, 6:3, 6:4, 6:4 se stal prvním španělským tenistou od roku 2011, jenž si zahraje o titul v All England Clubu ve dvou sezonách po sobě.

Tím Španělem, který se objevil v titulové bitvě dvakrát za sebou naposledy, nebyl nikdo jiný než legendární Rafael Nadal. Osmatřicetiletý antukový král se do svého druhého wimbledonského finále v řadě dostal ve věku 21 let, 1 měsíc a 5 dní. Alcarazovi se totéž podařilo o chloupek později, konkrétně v 21 letech, 2 měsících a 7 dnech.

V pozápasovém rozhovoru si světová trojka rýpla do britských příznivců. „Neděle bude pro Španělsko dobrým dnem,“ spustil trojnásobný grandslamový šampion, za což si od domácích fandů vysloužil bučení a rychle se proto opravil. „Neřekl jsem, že Španělsko vyhraje, jen říkám, že to bude zábava,“ uklidňoval vášně populární Carlito.

Světová trojka samozřejmě narážela na boj o zlato z evropského fotbalového šampionátu, v němž Španělsko vyzve v neděli od 21:00 Anglii. Wimbledonské finále mezi Alcarazem a Djokovičem začne o šest hodin dříve.

Pro sportovní fanoušky, především ty španělské, tak neděle bude skutečným svátkem.

Související témata: