Hlavní obsah

Strach o českou tenisovou hvězdu je pryč. Jsem v pořádku, ujistila

Na kurty se vrátila po téměř desetiměsíční pauze dvěma výhrami a postupem do čtvrtfinále wimbledonské generálky v Eastbourne. K souboji o postup mezi nejlepší čtyři už však Karolína Muchová nenastoupila. Zděšené fanoušky české tenistky, kteří se strachovali o účast Muchové na slavném Wimbledonu, uklidnila sama finalistka loňského Roland Garros.

Foto: Profimedia.cz

Česká tenistka Karolína Muchová je na Wimbledon připravena

Článek

Olomoucká rodačka se na kurtech představila po vleklých potížích se zápěstím poprvé od loňského US Open a v prvním kole podniku v Eastbourne přešla přes Rusku Avanesjanovou, jež zápas za stavu 1:3 v první sadě skrečovala. V dalším kole sedmadvacetiletá Češka smetla Polku Linetteovou 6:4, 6:1. Ke čtvrtfinále proti Američance Keysové však Muchová nenastoupila.

„Když jsem se probudila a snažila jsem se rozcvičit, bylo zápěstí trochu ztuhlé. Jsem v kontaktu se svým lékařským týmem v Praze a doporučili mi, abych před blížícím se Wimbledonem neriskovala,“ citoval Muchovou Tennis Weekly Podcast.

Že šlo skutečně o preventivní opatření dnes potvrdila česká hvězda i na svém účtu sociální sítě X: „Díky za všechny milé zprávy týkající se mého odstoupení v Eastbourne. Jsem v pořádku.“

„Potřebuji čas na regeneraci a v příštím týdnu mě čeká velká výzva ve Wimbledonu,“ potvrdila česká hvězda svůj start na travnatých pažitech v All England Clubu, kde je jejím maximem čtvrtfinále z let 2019 a 2021.

Dnešní wimbledonský los přisoudil světové pětatřicítce do prvního kola Španělku Badosaovou. V případě úspěchu by se Muchová mohla ve druhém kole střetnout v českém derby s Brendou Fruhvirtovou.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.