Hlavní obsah

Po brutálním zákroku vyzvídal i u Muchové. Vyhlášený bouřlivák chystá návrat

Patří mezi největší talenty současného tenisu, zároveň je však spojuje mimořádně chatrné zdraví. České hvězdě Karolíně Muchové návrat na kurty vyšel na jedničku. Australský rebel Nick Kyrgios, jenž za posledních 23 měsíců odehrál jediný soutěžní zápas, se pokusí semifinalistku US Open napodobit.

Foto: Profimedia.cz

Australský tenista Nick Kyrgios

Článek

Naposledy viděli fanoušci Kyrgiose v akci v německém Stuttgartu, kde padl hned v úvodním kole. Psal se červen loňského roku. Poté vyhlášený bouřlivák podstoupil dle svých slov brutální operaci zápěstí, a přestože původní prognózy nezněly tak dramaticky, na okruh se dosud nevrátil.

V dubnu oficiálně začal s tréninkem, ale zápěstí mu neustále otékalo a návrat se nadále odkládá. Před závěrečným gradslamem sezony si v New Yorku zahrál alespoň exhibiční turnaj, v němž zametl se světovou devítkou Norem Ruudem. Po zápase si devětadvacetiletý tenista pochvaloval úroveň svojí hry.

„Vůbec jsem nečekal, že předvedu takový výkon. Cítil jsem se na kurtu skvěle, což je obzvlášť proti Casperovi potěšující. Byl to neuvěřitelný pocit,“ pochvaloval si děvatadvacetiletý rodák z Canberry.

„Samozřejmě, že v tom bylo hodně emocí. Vlastně jsem nevěděl, jestli ještě vůbec někdy budu hrát,“ přiznal.

Na samotném US Open dostala bývalá světová třináctka roli moderátora pozápasových rozhovorů a po výhře nad Japonkou Ósakaovou se mezi respondenty objevila i Muchová.

„Máš za sebou náročnou operaci zápěstí, já jsem si prošel něčím podobným. Jak vnímáš po takové zkušenosti tak velké vítězství?“

Česká hvězda, která na okruhu chyběla téměř deset měsíců a na US Open po vynikajících výkonech obhájila loňské semifinále, se svěřila, že tou největší výhrou je samotný comeback k tenisu. „Upřímně, tím největším vítězstvím je návrat na kurty. Jsem opravdu vděčná, že mohu znovu hrát tenis.“

Kyrgios v minulém týdnu v podcastu americké exhibiční série UTS poodhalil termín svého návratu. „Letos už to zřejmě nestihnu, ale strašně rád bych se představil před domácími fanoušky v Austrálii. Ti mi chybějí ze všeho nejvíc.“

Pro australské turné, jež tradičně zahajuje novou sezonu, by Kyrgiosova přítomnost jistě znamenala vítané oživení. Finalista Wimbledonu 2021 sice úplně vymizel z žebříčku ATP, ale pro účast na nejprestižnějších turnajích může využít tzv. chráněný žebříček.

Chybí vám na kurtech Nick Kyrgios?
Ano
73,2 %
Ne
26,8 %
Celkem hlasovalo 3015 čtenářů.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články