Hlavní obsah

Vybraní tenisté na turnaji ve Washingtonu budou hrát čtyřhru s mikrofony

Některé deblové páry na aktuálním tenisovém turnaji ve Washingtonu budou poprvé v soutěžních zápasech hrát s mikrofony, aby mohli fanoušci slyšet jejich konverzaci. Premiéra je součástí snahy mužské asociace ATP zatraktivnit čtyřhru, jež je oproti dvouhře na okraji zájmu.

Foto: Profimedia.cz

Američané Evan King a Vasil Kirkov se do hlavní části turnaje ve Washingtonu neprobojovali, s mikrofony si tak bohužel nezahrají.

Článek

Tenisté běžně hrají s mikrofony v exhibicích, ve Washingtonu ale dostanou fanoušci možnost poprvé hráče slyšet i při zápasech. „Příznivci tím získají v reálném čase dosud nevídaný vhled do taktiky, kterou hráči v kritických okamžicích využívají,“ uvedl na webu ATP Tour sportovní šéf Ross Hutchins. Vedení mužského okruhu se tak inspirovalo například u formule 1, která už několik let nabízí, i když ne živě, konverzace mezi piloty a jejich inženýry.

ATP začala testovat od květnového turnaje v Madridu nová pravidla, jež mají čtyřhru zrychlit a tím i zatraktivnit. Na vybraných turnajích včetně Washingtonu se doba mezi výměnami zkracuje maximálně na 21 sekund, hráči si při přestávkách pro změnu stran nemohou pokaždé sednout a lepší divácký zážitek má přinést i to, že se fanoušci v hledišti smějí pohybovat i během hry.