Hlavní obsah

V Prostějově triumfoval Švýcar Kym

Jednadvacetiletý Švýcar Jerome Kym zvítězil na tenisovém antukovém challengeru v Prostějově, když ve finále po třísetové bitvě zdolal o rok staršího Chun hsin Tsenga z Taiwanu 2:6, 6:3, 6:2. Na své konto si tak připsal 16550 eur a 100 bodů do žebříčků ATP, v němž mu před turnajem patřila až 444. příčka.

Foto: Petr Marek, Sport.cz

Vítěz prostějovského turnaje Jerome Kym

Článek

Do zápasu ale dobře nevstoupil. Někdejší juniorská světová jednička Tseng první set snadno vyhrál a se Švýcarem, který do hlavní soutěže postoupil z kvalifikace, to vypadalo všelijak. Nevzdal se však, hru zpřesnil, začal se i lépe pohybovat, a nakonec po dvou a půl hodinách pohádkový příběh dotáhl do úspěšného konce.

„Tseng je velmi silný soupeř, to je bez debat. Bylo to nahoru, dolů a koncovka třetího setu samozřejmě velmi těsná. Takový je holt tenis. Nakonec naštěstí přišla obrovská úleva. Za tenhle titul jsem hrozně rád,“ pochvaloval si po finále Kym.

Foto: Luděk Peřina, ČTK, Sport.cz

Jerome Kym

K dlouhé cestě do něj jen těžko hledal slova. „Prostě jsem hrál tenis, musíte být lepší než váš soupeř, to je asi tak všechno, co bych k tomu řekl,“ podotkl.

Vítězství ovšem nepřeceňoval. „Je to pro mě prostě jen další z řady turnajů, i když jsem pochopitelně moc rád, že jsem zde uspěl. Příští týden hraji další turnaj v Bratislavě, pak v Poznani, kde se budu zase snažit podat co nejlepší výkon,“ pověděl tenista, jehož vzorem je jako u většiny ostatních jeho krajan Roger Federer. „To asi nikoho nepřekvapí. Rád mám ale i Rubljova, se kterým jsem trénoval, Berrettiniho a další. V současnosti mi asi nejvíc imponuje Zverev. Oceňuji jeho tvrdý servis, skvělý pohyb a jisté údery od základní čáry,“ dodal Kym.

Tenisový challenger UniCredit Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 120.950 eur):
Dvouhra – finále:
Kym (Švýc.) – Tseng Chun-hsin (Tchaj-wan) 6:2, 3:6, 6:2
Související témata: