Hlavní obsah

Dramatický ústup ze scény. České tenistky vyklízejí pole

Na loňském US Open figurovaly hned čtyři hráčky mezi elitní dvanáctkou nasazených. Letošní ústup ze slávy, který i přes úchvatný wimbledonský triumf Barbory Krejčíkové zažívají české tenistky, potvrzuje zveřejněný seznam nasazených pro blížící se newyorský grandslam.

Foto: Profimedia.cz

Barbora Krejčíková je jedinou nasazenou Češkou na US Open.

Článek

Loni se do nasazené dvaatřicítky tenistek vměstnalo rovnou šest českých tenistek. Tehdy čerstvá wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová plnila roli nasazené devítky, top 10 uzavírala Karolína Muchová. Druhou desítku otevírala jedenáctá Petra Kvitová a v patách měla jako číslo dvanáct Barboru Krejčíkovou. Mezi nasazené se navíc vešla i Karolína Plíšková (25.) a Marie Bouzková (31.).

Organizátoři newyorského grandslamu zveřejnili seznam nasazených tenistek pro blížící se US Open a objevilo se v něm jediné české jméno.

Roli nasazené osmičky bude plnit šampionka z All England Clubu Barbora Krejčíková. Žebříčkově by mezi 32 nejlepších patřila i Markéta Vondroušová, ale světovou dvaadvacítku nepustí do New Yorku zranění.

Návrat na kurty? Vůbec nevím, musíme počkat, říká zraněná Markéta Vondroušová. Můžu všechno kromě tenisuVideo: Sport.cz

Jako druhá a třetí „náhradnice“ jsou v seznamu psány Linda Nosková a Kateřina Siniaková. Pro posun do elitní dvaatřicítky by však musely doufat v odhlášení minimálně dvou nasazených.

Loni turnajová desítka Muchová, jež došla až do semifinále, letos vinou zdravotních problémů odehrála pouze čtyři turnaje a spadla na 52. příčku rankingu. Finalistka z Washingtonu Bouzková je o deset příček výše a Plíškové, která před osmi lety dokráčela v New Yorku až do finále, patří 41. místo.

Bitvy ve Flushing Meadows odstartují v pondělí 26. srpna.