Hlavní obsah

Trapné chování vůči sběračce. Na tenistku se v New Yorku bučelo

Tak to se moc nepovedlo. Sílící frustrace tenistky Julie Putincevové z Kazachstánu se v zápase třetího kola US Open obrátila vůči sběračce míčů. Ta ovšem celou situaci ustála s přehledem jako frajerka.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Julia Putincevová na US Open dohrála, když ji vyřadila Jasmine Paoliniová.

Článek

Přemožitelce Lindy Noskové z úvodního kola se utkání s letošní kometou sezony Italkou Jasmine Paoliniovou vymklo z ruky a za nepříznivého stavu 2:4 ve druhé sadě se navíc ztrapnila naprosto neuctivým chováním vůči dívce, která se jen snažila dělat svou práci.

Putincevová čekala za čarou, až jí sběračka hodí míčky, aby mohla servírovat. Jenže ta žádné neměla a čekání se trochu protáhlo, než je dostala od kolegů z opačné strany kurtu. Těžko říct, co se 29letá hráčka snažila naznačit, když jí sběračka míčky začala házet. Na první nereagovala, ani druhého si nevšímala. Až když se z hlediště ozval pískot a bučení, Putincevová milostivě chytila třetí tenisák a nakonec šla podávat.

Ani není divu, že to na sítích schytává ze všech stran, zatímco na stoický klid sběračky se valí uznání. S nepříjemnou situací se vypořádala na rozdíl od tenisové profesionálky naprosto profesionálně.

„Bravo,“ napsal na adresu dívky Brad Gilbert, kouč Coco Gauffové a bývalý čtvrtý hráč světa. „Můžete být frustrovaní, ale sběrači by nikdy neměli být shazováni. Vždyť spousta hráčů také bývala sběrači.“

Je pravda, že Putincevová dokáže být na kurtu krajně nepříjemná, když se jí nevede. A tohle byl ten případ. Na Instagramu se pak ale za incident kála.

„Chtěla bych se omluvit sběračce za to, jak jsem se chovala, když mi házela míče. Upřímně řečeno, nešlo o ni. Byla jsem opravdu naštvaná na sebe, že jsem nevyhrála předchozí game z brejkbolu. A pak jsem se ani nesoustředila na to, co se děje a kdo mi dává míček. Všichni sběrači si počínali úžasně jako vždy na US Open,“ sepsala Putincevová.

Nepomohlo jí ale ani následné ošetřování a nakonec prohrála 3:6, 4:6. Na Karolínu Muchovou tak jde v osmifinále Paoliniová.

Související témata: