Hlavní obsah

Britský tenista se během semifinále US Open několikrát pozvracel

Velké zdravotní problémy svírají tenisty na probíhajícím US Open, nejinak tomu bylo i v semifinále mužské dvouhry. Britský tenista Jack Draper se během bitvy o finále s italskou světovou jedničkou Jannikem Sinnerem, s nímž padl 0:3 na sety, několikrát pozvracel přímo na hracím kurtu.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Jack Draper z Velké Británie čistící kurt při semifinále na US Open.

Článek

Draper rozhodně není prvním tenistou, jenž během posledního grandslamu letošní sezony pociťoval nevolnost. Důvodem jsou především vysoká vedra a vlhkost vzduchu, které provázejí probíhající US Open v americkém New Yorku.

Několik tenistů muselo během svého zápasu skrečovat, někteří své působení na turnaji odpískali ještě před samotným vyběhnutím na kurt. Své by o tom mohl říct například Argentinec Tomas Martin Etcheverry, jenž se na kurtu při pětisetové bitvě s krajanem Franciscem Cerundolem pozvracel.

Stejné potíže postihly také Drapera, o němž se ví, že se v podobných podmínkách dost trápí, což se ukázalo během semifinále US Open. Za stavu 3:4 pro Sinnera ve druhé sadě přišlo na Brita zvracení před podáním italského soupeře poprvé, následně se to několikrát opakovalo. Britský tenista nejprve nastalý nepořádek uklízel do svého ručníku, následně rozhodčí povolal uklízeče, aby byl kurt vyčištěn.

„I když se běžně cítím uvolněně, dnes jsem byl asi trochu více nervózní. Navíc tu bylo velké vlhko, které mi neprospívá. A když se občas více věcí sečte dohromady, může se mi na kurtu udělat špatně,“ pověděl Draper po zápase o svých obtížích. „Před zápasem jsem žádné problémy neměl, ale zřejmě se to nahromadilo během zápasu,“ popisoval britský tenista.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Kurt musel být během semifinálového duelu Jannika Sinnera a Jacka Drapera na US Open očišťován.

„Když hrajete dlouhé zápasy, musíte pít a jíst, čímž dodáváte tělu zásoby, které potřebuje, aby mohlo pokračovat. Ale samozřejmě, když je vám špatně a podobně, nemůžete do svého těla nic dát, protože to prostě jde rovnou ven. Je to ten nejhorší pocit, co můžete zažít,“ vysvětlovala dále dvaadvacetiletá britská mužská jednička.

Zdravotní trable měla během semifinále také světová jednička. Sinner při zápase totiž uklouzl a poranil si zápěstí. Zápas však nakonec dohrát dokázal a dotáhl ho do vítězného konce. Ve svém prvním finále na americkém grandslamu tak narazí na domácího Američana Taylora Fritze, jenž v druhém semifinále dne předčil svého krajana Francese Tiafoeho v pětisetové bitvě.

Související témata:
Jack Draper