Hlavní obsah

Siniaková v nevýhodě. Po prohře byla naštvaná na pořadatele

Los se s ní nemazlil. Kateřina Siniaková musela v prvním kole US Open čelit těžké váze - domácí hvězdě Madison Keysové. A papírová favoritka nenechala nikoho na pochybách, kdo bude na kurtu vládnout. Českou bojovnici srazila za 64 minut snadno 6:4, 6:1. Rodačka z Hradce Králové však nebyla po zápase rozmrzelá jen z jednoznačného průběhu zápasu, ale i z přístupu pořadatelů.

Foto: Profimedia.cz

Zklamaná Kateřina Siniaková

Článek

Parádními výkony a hlavně neuvěřitelnými obraty se Kateřina Siniaková prezentovala na nedávno skončeném turnaji v Clevelandu, kde se zastavila až o semifinálovou bránu. V zápase proti americké ranařce a čtrnácté hráčce světa však na žádný podobný comeback, kterými zaujala na svém posledním turnaji, myslet nemohla.

O osudu první sady rozhodlo jedno ztracené podání české tenistky, druhá už byla bleskovou akcí domácí šampionky. Siniakovou jasná porážka bolela o to víc, že Keysová bojovala poslední dobou se zdravotními problémy, své poslední dvě utkání dokonce skrečovala.

„Myslela jsem, že šanci mám, protože ona se na posledním turnaji zranila a nebyla fit. Podle mě to byl z obou stran hodně nervózní zápas. Nedokázala jsem si zvyknout na prostředí, na úplně jiný kurt. Bylo tam moc chyb. Vůbec jsem se nechytla,“ říkala pro server tenisovysvet.cz olympijská šampionka.

Rodačka z Hradce Králové se s Keysovou utkala v minulosti jen jednou, stalo se tak před pěti lety v semifinále French Open a výsledek byl velmi podobný - 6:2, 6:4 pro Američanku.

„Už jsem s ní jednou hrála, takže jsem věděla, že mě bude tlačit. Na kurtu jsem ale byla zaskočená, že to vůbec tak rychlé nebylo. Měla jsem problém načasovat údery. Po dnešku mám pocit, že jsem držela raketu poprvé v životě,“ smutnila Češka.

Co však devítinásobnou deblovou grandslamovou šampionku štvalo ještě více, byl přístup pořadatelů, kteří Siniakové neumožnili trénink na kurtu Louise Armstronga, kde se zápas odehrál.

„Nedokázala jsem si tam včera domluvit trénink. Řekli mi, že na rozehrávku můžu přijet v devět, takže jsem trochu zklamaná, že mi nebyli schopní zařídit aspoň hodinku na trénink na kurtu, kde jsem měla hrát,“ říkala tenistka.

Světová deblová dvojka bude v New Yorku pokračovat ve čtyřhře, kde zabojuje o svůj desátý grandslamový titul po boku domácí Taylor Townsendové, s kterou ovládla letošní Wimbledon.

Související témata: