Hlavní obsah

Další rána pro Vondroušovou. Česká hvězda vynechá i US Open

Aktualizováno

Tenistka Markéta Vondroušová přijde po olympijském turnaji kvůli zranění ruky také o US Open. Organizátoři posledního grandslamu sezony dnes oznámili, že se loňská wimbledonská šampionka z newyorského turnaje kvůli problémům s rukou odhlásila.

Foto: Profimedia.cz

Česká tenistka Markéta Vondroušová vynechá US Open.

Článek

Pětadvacetiletá Vondroušová hrála naposledy 2. července na trávě ve Wimbledonu, kde coby úřadující vítězka vypadla hned v prvním kole se Španělkou Jessicou Bouzacovou. Na olympijských hrách v Paříži pak měla obhajovat stříbro z Tokia, ale v týdnu před startem turnaje účast kvůli nespecifikovanému zranění ruky odřekla. Ve dvouhře aktuálně 18. hráčku světového žebříčku nahradila Kateřina Siniaková, ve čtyřhře po boku Karolíny Muchové Linda Nosková.

Sokolovská rodačka Vondroušová na loňském US Open došla do čtvrtfinále, což je její nejlepší výsledek ve Flushing Meadows. Od triumfu ve Wimbledonu loňská vítězka ankety Sportovec roku čeká marně na další finálovou účast, jejím maximem na WTA Tour bylo semifinále dubnového halového turnaje ve Stuttgartu.

O měsíc později na Roland Garros postoupila Vondroušová do čtvrtfinále, v kterém nestačila na pozdější šampionku Igu Šwiatekovou z Polska. Poté si už připsala pouze jedno vítězství na trávě v Berlíně.