Hlavní obsah

Nejlepší rande. Ostře sledovaný tenisový pár uchvátil New York

Aktualizováno

Poslední grandslam sezony v New Yorku již klepe na dveře a tenisové hvězdy sehrály pět dní před startem US Open exhibiční turnaj v mixu. Prvenství pro sebe uzmul v současnosti nejsledovanější pár, který tvoří Řek Stefanos Tsitsipas a bývalá světová dvojka Paula Badosaová. „Nejlepší rande,“ vyznala se šťastná Španělka na Instagramu.

Foto: Profimedia.cz

Stefanos Tsitsipas s Paulou Badosaovou ovládli exhibiční turnaj v New Yorku.

Článek

Byl to mistrovský tah organizátorů. Na exhibici ve smíšené čtyřhře se jim podařilo přilákat osm hvězdných jmen. Vítězný řecko-španělský pár v semifinále přehrál americké duo Ben Shelton, Coco Gauffová. Ve finále si Tsitsipas s Badosaovou poradili i s dvojicí Taylor Fritz, Amanda Anisimovová, která se do boje o prvenství dostala na úkor Australana Nicka Kyrgiose a Japonky Naomi Ósakaové. Šampioni inkasovali odměnu ve výši 250 000 amerických dolarů (přibližně pět a půl milionu korun).

„Řekl bych, že to bylo něco jako tenisové rande,“ prohlásil finalista French Open 2021 s úsměvem na rtech v pozápasovém rozhovoru na centrálním dvorci Arthura Ashe. „Zahrát si na tomhle kurtu mix s Paulou je jedno z nejúžasnějších rande, jaké bych si mohl vůbec přát.“

Šestadvacetiletá rodačka z New Yorku souhlasila. „Nejlepší rande všech dob,“ vyťukala vzkaz fanouškům na svém Instagramu.

Badosaová, jež v uplynulém týdnu potvrdila skvělou formu postupem do semifinále na prestižní tisícovce v Cincinnati, se s Tsitsipasem představí na US Open poprvé společně v grandslamovém mixu.

Účast plánovali již v Paříži, ale na Roland Garros se populární „Tsitsidosa“ na poslední chvíli odhlásila po postupu Řeka do singlového čtvrtfinále.