Hlavní obsah

Nikdy jsem nebyla tak nemocná, šokovala bývalá světová jednička

I ve čtyřiatřiceti letech patří mezi nejzajímavější jména na okruhu WTA. Dánská tenistka Caroline Wozniacká před startem US Open promluvila o zdravotních potížích, které jí výrazně zkomplikovaly přípravu na závěrečný grandslam sezony v New Yorku.

Foto: Profimedia.cz

Dánská tenistka Caroline Wozniacká

Článek

„Nepamatuji si, že bych byla někdy tak nemocná. Tři dny jsem se vůbec nedokázala zvednout z postele,“ svěřila se Wozniacká na tiskové konferenci před závěrečným majorem roku.

Onemocnění šampionce Australian Open 2018 výrazně zkomplikovalo i cestu do Spojených států. „Bylo to opravdu složité, musela jsem zůstat doma v Dánsku, i když zbytek rodiny už odletěl do USA. Prostě jsem se nemohla ani hýbat, sbalit si věci, nebyla jsem schopná vůbec ničeho. Bylo to hrozné.“

Populární Dánka připustila, že mohlo jít o otravu jídlem nebo o virové onemocnění. Ať už byl důvod jakýkoliv, Wozniacké rozhodně nebylo do smíchu. „Shodila jsem několik kilo, byla jsem úplně vyčerpaná.“

Nepříjemná anabáze potkala manželku bývalého basketbalisty Davida Leeho, jenž strávil dvanáct sezon v zámořské NBA, po olympijských hrách. Wozniacká poté musela vynechat prestižní tisícovku v Torontu a jediným přípravným turnajem tak byl prestižní podnik v Cincinnati, kde vypadla ve druhém kole.

„Teď už se cítím skvěle, ale do Cincinnati jsem dorazila vyřízená, šíleně unavená, chtěla jsem si však zahrát na betonu,“ vysvětlila Dánka, která se dnes v prvním kole ve Flushing Meadows střetne s Japonkou Hibinovou.