Hlavní obsah

Nadal o dopingové kauze světové jedničky: Sinner protekci neměl

Španělský tenista Rafael Nadal se zastal současné světové jedničky Jannika Sinnera v jeho nedávné dopingové kauze. Vítěz 22 grandslamových titulů v televizním rozhovoru uvedl, že je přesvědčen, že italský talent neměl v úmyslu brát zakázané látky. Nedomnívá se ani, že by se mu od organizací, které se případem zabývaly a Sinnera zprostily všech obvinění, dostalo protekčního zacházení.

Sestřih zápasu Sinner - PaulVideo: sntv

Článek

„Věřím, že nebyl potrestán, protože ti, kteří jeho případ posuzovali, zcela evidentně rozhodli, že tu nebylo nic k potrestání… Nevěřím, že ten rozsudek měl něco společného s tím, že je světová jednička,“ řekl Nadal, jenž si po olympijských hrách vzal pauzu na odpočinek a na US Open nestartuje.

Třiadvacetiletý Sinner měl pozitivní test na anabolický steroid klostebol v březnu během turnaje Masters v Indian Wells. Neměl ale ani předběžně zastavenou činnost a případ vyšel najevo až na konci srpna poté, co získal v Cincinnati pátý letošní titul.

Vítěz Australian Open uspěl s vysvětlením, že zakázanou látku si ve spreji aplikoval na malou ránu na ruce jeho fyzioterapeut a při masážích došlo k přenosu. Proti automatické suspendaci se úspěšně odvolal, což řada tenistů kritizuje a upozorňuje na dvojí metr. Jeho jediným trestem za dopingové provinění je ztráta 400 bodů a prémie 325 000 dolarů (7,4 milionu korun) za postup do semifinále v Indian Wells.

„Znám Sinnera, nevěřím, že by chtěl dopovat. Spravedlnost je spravedlnost a já v ni věřím. Věřím organizacím, které musí rozhodovat, a věřím, že to dělají na základě toho, co považují za správné,“ prohlásil osmatřicetiletý Nadal.

Související témata: