Hlavní obsah

Suverénní Muchová je v semifinále US Open!

Aktualizováno

Skvělé, báječné, fantastické! Tenistka Karolína Muchová si stejně jako před rokem zahraje v semifinále US Open. Ke zdolání Brazilky Beatriz Haddad Maiaové jí stačilo 82 minut, během nichž se zrodilo jednoznačné skóre 6:1, 6:4. Češku nezastavily ani žaludeční potíže, které na ni dolehly v průběhu druhé sady.

Karolína Muchová postoupila do semifinále US Open.Video: sntv

Článek

„Byl to trochu divný zápas. Nechci to moc komentovat, musela jsem párkrát odběhnout, neměla jsem jinou možnost,“ vykládala Muchová.

Ani desátý hrací den newyorského grandslamu se toho pro ni jinak moc nezměnilo. Opět diktovala tempo a ani v pátém souboji v Corona Parku neztratila set. Jihoamerickou soupeřku porazila i ve čtvrtém vzájemném utkání.

„Muchová hraje super tenis, ale tohle bude bitva stylů,“ prorokoval bývalý švédský tenista Mats Wilander. Ten Brazilčin se se ale v newyorské ‚prádelně‘ moc neosvědčil. Haddad Maiaová na Arthur Ashe Stadium mnohdy až zuřivě tloukla do forhendu, ale o moc víc kromě úspěšného zakončení na síti toho nenabídla.

Foto: Mike Segar, Reuters

Česká tenistka Karolína Muchová se raduje z postupu do semifinále US Open.

Brazilští fanoušci nadšeně slavili, když měla v úvodní hře brejkboly, jenže Muchová oba odvrátila a pak už gamy naskakovaly na české straně. Úvodní sada trvala pouze 35 minut.

Haddad Maiaová v osmifinále ve vypjatém třísetovém souboji přemohla bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou, ovšem ve středu k žádné divoké bitvě vlastně ani nedošlo. Muchová byla přesnější, v rámci možností klidnější a v klíčových momentech nemilosrdně trestala.

Pro českou semifinalistku je zopakování loňského výsledku důležité i vzhledem k udržení postavení ve světovém žebříčku. Do New Yorku přijela Muchová jako 52. hráčka světa, v případě brzkého vypadnutí jí hrozil pád až na konec druhé stovky WTA. Pokud by prohrála s Brazilkou, spadla by za devadesáté místo. Ale k tomu bylo tedy hodně daleko.

Problém nastal jen v polovině druhé sady, kdy 28letá Češka musela odbíhat kvůli žaludečním problémům z kurtu a po návratu předvedla dvě dvojchyby a jedinkrát v zápase ztratila servis. Hned v dalším gamu ho však Brazilce sebrala a duel s přehledem doservírovala. Na mečbol tam šoupla eso.

„Důležité bylo, že jsem podávala novými míči a trefovala první servis,“ tvrdila autorka 19 vítězných úderů.

Muchová tak v Queensu dává zapomenout na desetiměsíční pauzu zaviněnou problémy a následnou operací zápěstí. Teď už se bude chystat na své čtvrté grandslamové semifinále. Nastoupí k němu v noci na pátek proti vítězce zápasu mezi světovou jedničkou Igou Šwiatekovou a domácí Jessicou Pegulaovou.

„Každé kolo je tady extrémně těžké,“ pousmála se Muchová v rozhovoru na kurtu. Ať postoupí Polka nebo Američanka, Muchová se v současné formě bát nemusí.

US Open
Semifinále:
Haddadová Maiová - MUCHOVÁ 1:6, 4:6
Juniorky:
Dvouhra - 3. kolo:
Glozmanová (USA) - KREJČOVÁ (ČR) 6:0, 6:3
Kostovičová (4-Srb.) - TICHÁČKOVÁ (ČR) 3:6, 7:5, 6:2
Grantová (2-USA) - VALDMANNOVÁ(15-ČR) 6:2, 6:4.
Čtyřhra - 2. kolo:
PAŠTIKOVÁ, Stuseková (ČR/Něm.) - Frodinová, Glozmanová (USA) 6:4, 6:3
Jauffretová, McNeilová (USA) - URBANOVÁ, Vergaraová (ČR/Chile) 6:4, 6:3
Ostatní výsledky US Open zde
Související témata: