Hlavní obsah

Muchová přijde na kurt a prostě vás zničí, klaní se soupeřka české hvězdě

Bude to bitva, která slibuje naprosto vše. Řež o finále tenisového US Open mezi domácí Jessicou Pegulaovou a Karolínou Muchovou je očekávána s obrovským zájmem jak fanoušků, tak tenisových expertů. Vše ještě graduje fakt, že obě hráčky procházejí bitvami ve Flushing Meadows s neuvěřitelnou suverenitou.

Karolína Muchová postoupila do semifinále US Open.Video: sntv

Článek

10:0. Přesně taková je bilance setů Karolíny Muchové a Jessiky Pegulaové na probíhajícím US Open. České hvězdě nevzaly sadu ani takové soupeřky jako Naomi Ósakaová, Anastasia Potapovová či Jasmine Paoliniová.

Američance zase marně komplikovaly cestu do finále například Sofia Keninová, Diana Šnajderová nebo naposledy světová jednička Iga Šwiateková. „Konečně jsem to dokázala a jsem v semifinále. Je to neuvěřitelné, ale vždycky jsem věřila, že na to mám,“ jásala po demolici slavné Polky, které přenechala šest her, Pegulaová.

Foto: Mike Segar, Reuters

Karolína Muchová předvádí na US Open skvělé výkony.

Ještě o game méně ztratila ve čtvrtfinálovém souboji s Brazilkou Haddadovou Maiaovou Muchová, pro kterou má rodačka z Buffala jen slova uznání.

„Je skvělá, neuvěřitelná, obrovsky talentovaná. Výborně atleticky vybavená. I když si prošla celou řadou zdravotních problémů, tak je schopná přijít na kurt a prostě vás zničit,“ pěje ódy na olomouckou rodačku světová šestka.

„Karolína má navíc spoustu grandslamových zkušeností, a pokud budu chtít postoupit, budu muset předvést svůj nejlepší tenis. Ale s tím se musím poprat,“ dodala Pegulaová, která postoupila do svého vůbec prvního grandslamového semifinále, když se jí to povedlo až na sedmý pokus.

Foto: Adam Hunger, ČTK/AP

Jessica Pegulaová bude v semifinále US Open soupeřkou Karolíny Muchové.

Pro českou tenistku jde naopak o druhé semifinále ve Flushing Meadows v řadě, v minulém roce zde ve stejné fázi skončila na pozdější šampionce Coco Gauffové.

Obě tenistky si střihly jediný vzájemný duel na nedávno skončeném turnaji v Cincinnati, kdy se ve druhém kole radovala z vítězství 2:1 na sety Pegulaová.

Vítězka česko-amerického souboje už bude znát svou finálovou soupeřku, která vzejde z předcházejícího duelu mezi Běloruskou Sabalenkovou a další domácí tenistkou Navarrovou. Zápas Muchové s Pegulaovou začne v pátek SEČ zhruba v půl třetí ráno.

Jessica PegulaováKarolína Muchová
6.na žebříčku52.
6vyhraných turnajů (dvouhry)1
7vyhraných turnajů (čtyřhry)0
14 304 673 dolarůPrize Money6 633 833 dolarů
424/242výhry/prohry (dvouhry)286/140
227/137výhry/prohry (čtyřhry)36/32
Související témata: