Hlavní obsah

Macháčův soupeř se v New Yorku proměnil v mnicha

New York. Město, které připomíná pulsující srdce. Také se nikdy nezastaví. Nabízí mnoho lákadel, kterým je těžké odolat. K těm, kteří neodolali patřil i britský tenista Jack Draper. V minulosti. Přítomnost ho ukazuje v úplně jiném světle. Místo pořádného zahryznutí do The Big Apple se vydává ve šlépějích mnichů. Veškerý čas tráví v hotelovém pokoji, kde se maximálně soustředí jen na své soupeře. Tím příštím je Tomáš Macháč.

Foto: Adam Hunger, ČTK/AP

Jack Draper zametl s Boticem van de Zandschulpem, přemožitelem Carlose Alcaraze.

Článek

„Můj první rok na US Open byl rozhodně vzrušivější. Když jsem poznával všechna ta úžasná místa New Yorku. Chtěl jich vidět spoustu jako třeba procházet se v Central Parku, stavit se někde na dobré kávě,“ vzpomíná Draper.

Britův plán úspěchu je ale momentálně založen na jídlech s sebou a televizi v hotelovém pokoji, kde hltá seriál Gangs of London. Zdá se, že mu „klášter“ na Manhattanu slouží dobře. Na US Open se bez ztráty jediného setu probil do osmifinále.

„Teď je pro mě důležitější z kurtu se hned vrátit, dát si Deliveroo (britská online společnost pro rozvoz jídla) v mém hotelu. Udělám si šálek čaje a sleduji oblíbený seriál. Být špičkovým tenistou je někdy osamělá existence. Musíte se obětovat,“ nabádá Jack Draper.

„Vždycky jsem byl někdo, kdo si rád užíval a možná tolik nemyslel na práci. Život tenisty je ale velmi odlišný. Musel jsem to přijmout a vše, co dělám, je nyní plné soustředění na sto procent. Všichni ostatní hráči dělají totéž, a pokud to neudělám já, zůstanu pozadu,“ naráží na své vrstevníky Jannika Sinnera a Carlose Alcaraze.

„Od loňského roku jsem sklopil uši a soustředím se na to, abych se stal špičkovým hráčem.“

Draper na U.S.

1. kolo:

Draper (25.) - Čang (41., Čína) 6:3, 6:0, 4:0 scr

2. kolo:

Draper - Diaz (64., Arg.) 6:4, 6:2, 6:2

3. kolo:

Draper - Van De Zandschulp (74., Niz.) 6:3, 6:4, 6:2

Draper navíc poprvé ve vrcholné kariéře nečelí v jedné sezoně nějakému zranění. Nástupce slavného krajana, kterým byl Andy Murray, chce za každou cenu proniknout do tenisové špičky.

„Pokud budu dál tvrdě pracovat, mohu se dostat na tu nejvyšší úroveň. Nemám pocit, že bych od ní byl příliš daleko. Doufám, že se dostaví a já se budu moct měřit s těmi nejlepšími kluky.“

Ke splnění přání není daleko. V semifinále US Open by mohl otestovat svoji formu proti Sinnerovi. To jsou však ještě dvě kola. V osmifinále se ho pokusí zastavit Tomáš Macháč. Britský tisk upozorňuje, že třiadvacetiletý Čech disponuje obrovskou sílou, o čemž svědčí jeho vyboulená stehna. Prý je absurdně krátké šortky nemohou skrýt.

Stejně jako Draper, ani Macháč ještě v letošním singlu neztratil ani set. Navíc ovládl všechny tři vzájemné střety.

Draper se jen modlí, aby si Tomáš Macháč nepouštěl v hotelovém pokoji americko-italskou kriminálku Gangs of New York…

Související témata: