Hlavní obsah

Legendární Nadal znovu vynechá US Open

Osmatřicetiletý španělský tenista Rafael Nadal nebude hrát na US Open, kde v minulosti čtyřikrát zvítězil. Vítěz 22 grandslamových turnajů to dnes oznámil na instagramu. Jde již o třetí letošní podnik „velké čtyřky“ po Australian Open a Wimbledonu, který vynechá, čímž vyvolal další otazníky ohledně své budoucnosti.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Rafael Nadal na letošních olympijských hrách v Paříži

Článek

„Rozhodl jsem se letos nestartovat na US Open, na místě, odkud mám tolik úžasných vzpomínek. Budou mi chybět elektrizující noční zápasy v New Yorku na stadionu Arthura Ashe, ale nemyslím si, že bych teď ze sebe mohl vydat maximum. Moc děkuji svým americkým fanouškům. Budete mi chybět a uvidíme se někdy jindy,“ řekl Nadal s tím, že jeho příštím startem bude zářijový Laver Cup v Berlíně.

Rodák z Mallorky se naposledy představil na kurtech během olympijských her v Paříži. V singlu dohrál ve 2. kole, kdy nestačil na pozdějšího vítěze Srba Novaka Djokoviče. Ve čtyřhře se dostal s krajanem Carlosem Alcarazem do čtvrtfinále. Po posledním utkání řekl, že se ohledně startu na US Open teprve rozhodne.

Nadalovo pokračování v kariéře komplikují v posledních letech zdravotní potíže. Vloni absolvoval operaci kyčle, letos ho trápily například poraněné břišní svaly. Ze čtyř grandslamových podniků se španělský tenista zúčastnil jen Roland Garros, kde nestačil v 1. kole na pozdějšího finalistu Němce Alexandera Zvereva.

US Open vynechá Nadal podruhé za sebou. Turnaj, v němž v letech 2010, 2013, 2017 a 2019 triumfoval, hrál naposledy v roce 2022, kdy vzdal před semifinálovým soubojem s Australanem Nickem Kyrgiosem.

Hlavní soutěž US Open začne v New Yorku 26. srpna.

Související témata: