Hlavní obsah

Děsivé chvíle na US Open. Tenista opustil kurt na invalidním vozíku

Měl to být vyrovnaný duel bez jasného favorita. A to se bezezbytku vyplnilo. Bohužel závěr utkání prvního kola US Open mezi Japoncem Nišiokou a Srbem Kecmanovičem orámoval moment, který žádný fanoušek vidět nechtěl. Japonský tenista na začátku pátého setu zkolaboval, z kurtu ho museli lékaři odvést na invalidním vozíku.

Foto: Profimedia.cz

Japonec Nišioka si prožil na US Open těžké chvíle.

Článek

Příznivcům českého tenisu se v této souvislosti určitě vybaví moment z Australian Open z roku 2022, kdy ve finále juniorské dvouhry byl podobným způsobem z kurtu odvezen zcela vyčerpaný Jakub Menšík. Teď se do stejně nepříjemné situace dostal 53. hráč světa Jošihito Nišioka.

Bitva s o jedno místo hůře postaveným Srbem Kecmanovičem se hrála jako většina zápasů na US Open v těžkých klimatických podmínkách. A aby toho nebylo na oba borce málo, po třech a půl hodinách šli za stavu 2:2 na sety do rozhodujícího dějství.

Kecmanovič v něm vedl 1:0 na gamy, když na konci druhé hry jeho soupeř doklopýtal za základní čáru, kde se sesul k zemi. Osmadvacetiletý tenista zůstal nehybně ležet, okamžitě se k němu vydali zdravotníci, hlavní rozhodčí i jeho soupeř, který přispěchal s lahví vody.(Incident naleznete v sestřihu v čase 2:37.)

Po několika minutách byl otřesený Nišioka posazen na invalidní vozík a odvezen do nemocnice. Po celou dobu jeho ošetřování na kurtu o něho zůstal i Kecmanovič.

Později dorazily od samotného tenisty dobré zprávy. „Moc vám všem děkuji za podporu. Omlouvám se, že jsem vám způsobil takové nepříjemné okamžiky,“ vzkázal fanouškům Nišioka.

„Křeče mě chytaly už ve čtvrtém setu, v pátém už jsem nemohl pořádně hýbat nohama, nemohl jsem stát, třásl jsem se po celém těle. Ramena, kyčle, boky, stehna, všechno bylo v křeči. Nemohl jsem se ani pořádně nadechnout. Měl jsem tady hrát i čtyřhru, ale to už nepůjde, vracím se ihned do Japonska,“ popisoval tenista těžké chvíle.

Už jako detail se pak jeví konečný výsledek. Kecmanovič si zapsal výhru 6:7, 6:2, 7:5, 5:7, 1:0 a ve druhém kole se utká s favorizovaným Italem Musettim.

Související témata: