Hlavní obsah

Bylo to trapné. Muchová mě málem dohnala k slzám, přiznala Pegulaová po výhře

Slaví premiérový postup do grandslamového finále, celý první set čtvrteční semifinálové bitvy na US Open však byla americká tenistka Jessica Pegulaová proti Karolíně Muchové na ručník. Domácí hráčka po zápase přiznala, že ji Češka málem dohnala k slzám.

Sestřih zápasu Muchová - PegulaováVideo: sntv

Článek

Rodačka z Olomouce rozehrála zápas famózně a se soupeřkou si dělala, co chtěla. Za necelou půlhodinu také bylo v prvním dějství hotovo. Američanka vyhrála jediný game.

„Hrála naprosto neuvěřitelně. Vypadala jsem jako začátečnice. Málem mě dohnala k pláči, ztrapňovalo mě to,“ vykládala Pegulaová v pozápasovém rozhovoru na kurtu s Rennae Stubbsovou.

„Ničila mě,“ pokračovala světová šestka, která přibrzdila suverénní jízdu Muchové až za stavu 0:2 ve druhé sadě.

Foto: Julia Nikhinson, ČTK/AP

Američanka Jessica Pegulaová (vlevo) po semifinálová výhře nad Karolínou Muchovou

„Byla jsem úplně dole a to se obzvlášť proti ní pak hraje hodně špatně. (Muchová) je chytrá hráčka, nenechá vám moc rytmus a samozřejmě na konci první sady hrála na extrémně vysoké úrovni. A já jsem byla úplně mimo svůj rytmus,“ pokračovala Pegulaová.

Američanka zřejmě zachránila zápas za stavu 1:2, kdy odvrátila brejkbol a následně Češce poprvé v utkání sebrala servis.

„Když jsem udržela ten game (za stavu 1:2), našla jsem v sobě adrenalin a dokázal probudit svoje nohy,“ popisovala jeden z klíčových okamžiků zápasu.

Parádní bitvu nakonec otočila a po dvou hodinách a 13 minutách mohla slavit postup do finále. Stala se teprve třetí Američankou po Martině Navrátilové a Sereně Williamsové, která si po oslavě 30. narozenin zahraje na US Open o titul.

„Je to splněný dětský sen. Přesně tohle jsem si jako malá přála. Je za tím spousta práce, hodně dřiny. Ani si neumíte představit, co do toho musíte všechno dát,“ vysvětlovala dcera amerického miliardáře Terrence Peguly.

„Dokázala jsem překonat všechny překážky a teď mám šanci hrát v sobotu o titul. Navíc ve své rodné zemi, na domácím grandslamu. To je prostě perfektní,“ těšilo Pegulaovou, na niž ve finále čeká Běloruska Aryna Sabalenková.

Související témata: