Hlavní obsah

Tsitsipas se rozešel s otcem. Prohlásil, že je pro něj zklamáním

Řeckého tenistu Stefanose Tsitsipase už nebude trénovat jeho otec Apostolos. Někdejší třetí hráč světového žebříčku, jenž otce ostře zkritizoval po svém čtvrtečním vyřazení na turnaji v Montrealu, na sociálních sítích oznámil, že na kurtech už spolu pokračovat nebudou. Nového trenéra zatím nevybral.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Stefanos Tsitsipas zůstal v Montrealu na raketě Keie Nišikoriho.

Článek

Pětadvacetiletý Tsitsipas, jenž aktuálně na žebříčku figuruje na 11. místě, neudržel nervy po prohře s Japoncem Keiem Nišikorim. Už v průběhu utkání s otcem vzrušeně diskutoval a po zápase prohlásil, že je pro něj otec zklamáním.

„S těžkým srdcem chci oznámit, že moje spolupráce s otcem coby trenérem skončila,“ napsal finalista loňského Australian Open a Roland Garros 2021. „Dám přednost tomu mít tátu v roli otce a jen otce,“ dodal s tím, že Apostolos Tsitsipas ho bude dál na turnajích doprovázet a pomáhat mu mimo kurty.

Svůj výbuch emocí po zápase se nyní pokusil zmírnit. „Uvědomil jsem si, že jsem udělal chybu, když jsem s tátou mluvil tak, jak jsem mluvil. Jako trenérovi jsem mu po mnoho let důvěřoval a považuji naše partnerství za úspěšné,“ uvedl.

Související témata: