Hlavní obsah

Tři wimbledonské vítězky na jednom kurtu ve čtyřhře, jedničkou pro singl v Praze Nosková

Aktualizováno

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková v posledním testu před obhajobou zlata v Paříži vyzvou v prvním kole na pražském turnaji Livesport Prague Open juniorskou slovensko-českou dvojici Renata Jamrichová/Laura Samson.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou v duelu o postup finále Billie Jean King Cupu proti Kanadě.

Článek

Olympijské vítězky a nasazené jedničky Krejčíková se Siniakovou se společně na jedné straně kurtu objeví po více než půl roce. Cílem je se sehrát před obhajobou zlata v Paříži, kde se turnaj odehraje podobně jako ve Stromovce na antuce.

V Praze se v pondělí v prvním kole ženské čtyřhry střetnou hned tři vítězky letošního Wimbledonu. Krejčíková jako vítězka ženského singlu se Siniakovou, která ovládla společně s Američanskou Townsendovou čtyřhru, a vítězka juniorské dvouhry Jamrichová, která tvoří dvojici s finalistkou letošního French Open Laurou Samson.

Siniaková se v Praze představí i v singlu, Krejčíková měla být původně nasazenou jedničkou, po triumfu ve Wimbledonu se ale z dvouhry v Praze omluvila a nastoupí jen se svou parťačkou ve čtyřhře.

Čtyřhra v Praze bude mít i „veteránské“ zastoupení. Na kurt se vrátí pětinásobné grandslamové vítězky Lucie Šafářová s Američankou Bethanie Mattekovou-Sandsovou. V první kole je čekají nasazené dvojky – Japonky Shuko Aoyamaová a Ena Shibaharaová. Sedmatřicetiletá Šafářová bojovala v kvalifikaci o účast v singlové části turnaje, ale prohrála s Ukrajinkou Anastasijou Sobolevovou 6:4, 4:6 a 3:6.

Foto: Profimedia.cz

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová na archivním snímku

Po poledni byl rozlosován i turnaj dvouhry, kterého se na antuce ve Stromovce zúčastní minimálně šest domácích nadějí. Nasazenou jedničkou je loňská finalistka Linda Nosková, jež čeká podobně jako turnajová dvojka Kateřina Siniaková, Barbora Palicová a Laura Samson na soupeřku z kvalifikace. Sára Bejlek v 1. kole vyzve třetí nasazenou Ukrajinku Anhelinu Kalininovou, Dominika Šalková se utká se Zeynep Sonmezovou z Turecka.