Hlavní obsah

Trápení české šampionky. Dočasně přerušila tenisovou kariéru

O víkendu zažily na Roland Garros velkou slávu sparťanské tenistky, když Tereza Valentová ve finále dívčí dvouhry porazila Lauru Samson. Jejich předchůdkyně mezi pařížskými juniorskými šampionkami Lucie Havlíčková má však v těchto dnech úplně jiné starosti.

Marie Bouzková o zvěstech o konci kariéry Lucie Havlíčkové. Příspěvek z pořadu DeblVideo: Premier Sport

Článek

„S ohledem na aktuální zdravotní problémy, které si nepřeje specifikovat, Lucie dočasně přerušila kariéru,“ sdělil Sport.cz zástupce hráčky Karel Tejkal.

Devatenáctiletá naděje vyhrála juniorské French Open v roce 2022, byla i světovou jedničkou mezi juniorkami. Prorazit mezi ženami se jí ovšem zatím nedařilo. Aktuálně je na 476. místě světového žebříčku, v této sezoně má bilanci 11 výher a 11 porážek. A na nějakou dobu poslední zápas odehrála v květnu na turnaji ve Slovinsku.

„Něco takového jsem zaslechla na Spartě, ale doufám, že to bude jen nějaká rychlá pauza,“ řekla v pořadu Debl na Premier Sport 3 sedmatřicátá hráčka světa Marie Bouzková.

„Když mi říkali, že bych měl pomáhat Lucce, nevěděl jsem, o co jde. Ale když jsem viděl, že ona je na Spartě takové zlé děťátko, tak jsem si říkal, že to je pro mě zajímavé. Chtěl jsem dokázat, že se může zlepšit, protože píle a šikovnost tam byly,“ líčil před dvěma lety kouč mladé tenistky a bývalý vynikající deblista Lukáš Dlouhý.

Kdy se ale Havlíčková na kurty zase vrátí, je momentálně ve hvězdách.

Související témata: