Hlavní obsah

Těžká rána. Vondroušová nebude startovat na OH v Paříži

Aktualizováno

Tenistka Markéta Vondroušová nebude kvůli nespecifikovanému zranění ruky startovat na olympijských hrách v Paříži, kde měla obhajovat tři roky staré stříbro z Tokia. Vítězka loňského Wimbledonu a finalistka Roland Garros z roku 2019 to oznámila dnes na sociálních sítích. Tenisové soutěže na pařížské antuce začnou v sobotu.

Markéta Vondroušová se z olympiády odhlásila kvůli zranění ruky. Petr Pála popisuje, kdo ji může nahradit Video: Sport.cz

Článek

„Je mi to moc líto, ale ze zdravotních důvodů se neúčastním letošních olympijských her v Paříži. Doufala jsem do poslední chvíle, věřila jsem, že by to mohlo jít alespoň v deblu, ale problémy s rukou mě na kurt nepustí. Soustředím se nyní na to, abych byla v pořádku na US Open. Všem českým reprezentantům ve Francii budu držet palce na dálku. Snad brzo na kurtě,“ napsala Vondroušová.

Pětadvacetiletá rodačka ze Sokolova, které patří ve světovém žebříčku 18. místo, měla hrát pod pěti kruhy vedle dvouhry také čtyřhru po boku Karolíny Muchové. Ani k tomu ale nedojde. Místo Vondroušové už není možné povolat náhradnici.

Ve dvouhře ji tak nahradí již dříve nominovaná Kateřina Siniaková, která bude také v deblu obhajovat tři roky staré zlato s Barborou Krejčíkovou a nastoupí do mixu s Tomášem Macháčem. Čtyřhru bude s Muchovou hrát Linda Nosková.

V nominaci jsou ještě Jakub Menšík a Adam Pavlásek. Již dříve se kvůli rekonvalescenci po únavové zlomenině bederního obratle omluvil z účasti Jiří Lehečka.