Hlavní obsah

Tenisová hvězda si protáhla oči. Jsi rasistka, vpálili jí do obličeje

Kdyby raději s těmi hůlkami pouze jedla… Španělská tenistka Paola Badosaová zveřejnila na sociálních sítích fotografii, na které udělala gesto se šikmýma očima. Diskutující jí okamžitě vpálili do obličeje, že je rasistka. Tak raději přiznala chybu a kála se.

Foto: Achmad Ibrahim, ČTK/AP

Paula Badosaová nestačila v semifinále pekingského turnaje na Coco Gauffovou.

Článek

Badosaová musela čelit obviněním na sociálních sítích poté, co si čínskými hůlkami po turnaji v Pekingu prodloužila oči. Její oponentura to vzala jako šikmé oči.

Mnoho fanoušků tenistku obviňovalo z rasismu a nedostatku respektu, a tak musela přispěchat s vysvětlením na sociálních sítích.

„Netušila jsem, že je to urážlivé. Ani to, že to může znamenat rasismus. Velmi se tedy omlouvám. Přebírám plnou odpovědnost a byla to chyba. Tyto chyby mě donutí poučit se pro příště. Doufám, že to pochopíte,“ uvedla Badosaová ve zprávě.

„Nikdy bych si nepomyslela, že by se to dalo interpretovat tímto způsobem. Nenapodobovala jsem Asiaty, hrála jsem si s obličejem a vráskami. Miluju Asii a mám spoustu asijských přátel,“ snažila se obměkčit kritiky španělská hvězda.

Na Peking tak nebude vzpomínat dvojnásobně v dobrém. V semifinále totiž ztratila v rozhodujícím setu v utkání s Coco Gauffovou vedení 4:2. Od tohoto stavu už neuhrála ani gam. Možná škoda i pro české fanoušky a hlavně Karolínu Muchovou. Kdo ví, jestli by celý turnaj nevyhrála, kdyby se potkala ve finále s Badosaovou…