Hlavní obsah

TENIS ONLINE: Krejčíková bojuje o semifinále proti mladé ruské hvězdičce, chystá se Muchová

Aktualizováno

Dvě české tenistky dnes zabojují o postup do semifinále turnaje v čínském Ning-po. Jako první se představí Barbora Krejčíková, jejíž soupeřkou je sedmnáctiletá ruská hvězdička Mirra Andrejevová, duel začal v 11:05, aktuálně probíhá první set. Zhruba od 14:30 v dalším česko-ruském souboji nastoupí Karolína Muchová proti Anně Kalinské. O postup do čtvrtfinále zabojuje od cca 18:30 na turnaji v Antverpách Jiří Lehečka proti Stafanosu Tsitsipasovi. Všechna utkání sledujte na Sport.cz online.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Barbora Krejčíková na archivním snímku

Článek

Barboře Krejčíkové závěr sezony příliš nevychází. Od olympijských her v Paříži vyhrála z pěti zápasů jen dva, na žebříčku jí jako nejlepší Češce patří třináctá příčka. I přesto se brněnská rodačka díky triumfu ve Wimbledonu kvalifikovala na Turnaj mistryň pro nejlepších osm hráček sezony.

Mirra Andrejevová patří v sedmnácti letech k největším světovým talentům, když jí patří devatenáctá příčka. S Krejčíkovou se potkala na okruhu zatím třikrát, dvakrát se jí podařilo zvítězit. Poslední vzájemný duel na letošním Australian Open však vyhrála Krejčíková 2:1 na sety.

Muchová jde na Kalinskou

Ve výborné formě naopak zastihl závěr sezony Karolínu Muchovou, která změří síly se světovou dvanáctkou Annou Kalinskou. Olomoucká rodačka si zahrála finále na posledním turnaji v Pekingu, kde v boji o titul podlehla Gauffové. Na turnaji v Ning-po zatím Češka neztratila ve dvou zápasech ani set, její soupeřka přišla o jedinou sadu v prvním kole s Australankou Honovou.

Obě tenistky se zatím na okruhu potkaly dvakrát, oba zápasy vyhrála Muchová. Ten poslední se však odehrál už v roce 2020 na US Open.

Lehečka vyzve Tsitsipase

Jiří Lehečka zabojuje na turnaji v Antverpách o čtvrtfinále se světovou jedenáctkou Stafanosem Tsitsipasem. Rodák z Mladé Boleslavi zatím prochází turnajem bez ztráty setu – v prvním kole srazil Španěla Munara, ve druhém Němce Altmaiera.

Jeho soupeř měl v prvním kole volný los, ve druhém se na postup pořádně nadřel, když zdolal Brazilce Seybotha Wilda po setech 7:6, 4:6 a 7:5.

Oba tenisté se na okruhu potkali třikrát, s bilancí 2:1 vede řecký hráč. Poslední vzájemný duel však ovládl Lehečka, když uspěl v osmifinále Indian Wells v poměru 6:2, 6:4.

  1 : 1 M. Andrejevová - Krejčíková 1 : 1 probíhá Živě
20241018T11 : 05:00+0200
Andrejevová vs. Krejčíková
Andrejevová vs. Krejčíková
Andrejevová
Krejčíková
  Kalinská - Muchová dnes 14 : 30
20241018T14 : 30:00+0200
Kalinská vs. Muchová
Kalinská vs. Muchová
Kalinská
Muchová
  Lehečka - Tsitsipas dnes 18 : 30
20241018T18 : 30:00+0200
Lehečka vs. Tsitsipas
Lehečka vs. Tsitsipas
Lehečka
Tsitsipas