Hlavní obsah

Svitolinová se vypořádala s dlouhodobým problémem

Ukrajinská tenistka Elina Svitolinová ukončila kvůli zranění nohy sezonu. Třicetiletá hráčka na instagramu oznámila, že se kvůli dlouhodobým a opakujícím se problémům podrobila operaci. V příští sezoně se na okruh WTA hodlá vrátit.

Foto: Profimedia.cz

Elina Svitolinová předčasně ukončila sezonu.

Článek

„Sezona 2024 už je bohužel uzavřená historie, protože jsem dnes podstoupila operaci nohy, abych vyřešila dlouhodobý problém, který jsem se snažila řešit celý letošní rok,“ napsala Svitolinová k fotografii z nemocničního lůžka. „Stejný problém ukončil i moji sezonu 2023 a trápil měl po většinu roku 2024. Bylo čím dál těžší to zvládnout a ovlivňovalo mě to stále víc, nejen co se týče tenisu a tréninku, ale i v každodenním životě,“ dodala tenistka.

Svitolinová získala v kariéře 17 titulů ve dvouhře a ve světovém žebříčku vystoupala až na 3. místo. Před olympijskými hrami 2021 v Tokiu se provdala za francouzského tenistu Gaëla Monfilse a předloni v říjnu přivítali na svět dceru. Půl roku po porodu se Svitolinová vrátila k tenisu, aktuálně jí v žebříčku WTA patří 28. místo.

Související témata: