Hlavní obsah

Světová jednička se klaní Macháčovi: Všichni jsme viděli, jak moc je talentovaný

Každý ten duel čekal. Další kapitolu série hvězdných válek mezi úřadující světovou jedničkou Jannikem Sinnerem a superstar Carlosem Alcarazem však zmuchlal a zahodil do koše Tomáš Macháč, který ve čtvrtfinále slavného Španěla poslal balit kufry. V ten moment si možná italský tenista oddychl, ani s berounským rodákem, kterého nakonec udolal 6:4, 7:5, však rozhodně neměl lehkou práci.

Sestřih zápasu Sinner - MacháčVideo: sntv

Článek

Hodinu a tři čtvrtě trápil Tomáš Macháč ve svém životním zápase Jannika Sinnera. Agresivní hrou, drtivými forhendy a tenisem na hraně absolutního rizika dlouho slavného Itala držel na distanc, na své první finále však nedosáhl.

Berounský rodák přitom do zápasu vstoupil bez respektu, rychle se ujal vedení 2:0. V zápase plném parádních výměn však senzaci z čtvrtfinálové bitvy s Alcarazem nezopakoval.

Česká jednička, která v neděli oslaví své 24. narozeniny, však po zápase slyšela od úřadujícího tenisového krále jen slova uznání, podobně jako v pátek Jakub Menšík od Novaka Djokoviče.

Foto: Tingshu Wang, Reuters

Tomáš Macháč gratuluje Jannniku Sinnerovi k postupu.

„Myslím, že jsme všichni viděli, jak moc je talentovaný a jak skvělé údery dokáže hrát,“ vrátil se šampion letošního Australian Open a US Open především k drtivému Macháčovu forhendu, který dělal Sinnerovi největší problémy.

Starosti však Italovi dělala i rychlost, s jakou na něj létaly Macháčovy projektily. „Musel jsem být velice pozorný při každém svém gamu na podání, protože on returnuje velice agresivně a hrozně rychle. Prostě jsem se snažil zůstat v každé výměně a ono to nějak dopadne, přesně jako v té poslední. Hrál jsem každý míček na maximum, takže jsem šťastný, že jsem zase ve finále,“ dodal Sinner.

Italská hvězda si postupem do finále definitivně zajistila pozici světové jedničky i na konci roku. „Je to úžasné. Je to něco, o čem sníte, když jste mladý. Už jenom to stát se jedničkou, ale teď ji mít i na konci roku… Je to zase jiné a mimořádné,“ pokračoval Sinner, který se tak stane vůbec prvním Italem v historii, kterému se něco takového povedlo.

Slavit může i Tomáš Macháč. Postupem do semifinále Masters si zajistil poprvé v kariéře posun do elitní světové třicítky, když mu bude v pondělním vydání žebříčku patřit 25. pozice.