Hlavní obsah

Strýcová si rýpla do Navrátila: Katastrofa a ostuda, jakou jsem dlouho neviděla

Aktualizováno

Měsíc od nepovedené daviscupové kvalifikace se dění ve Valencii rozebíralo i v pořadu Debl na Premier Sport 1, jehož hosty byli kouč Jan Příhoda a někdejší tenistka Barbora Strýcová. Vítězka pěti Fed Cupů se ve studiu obula do bývalého kapitána českého DC týmu Jaroslava Navrátila.

Barbora Strýcová si rýpla do Jaroslava Navrátila - příspěvek z pořadu DeblVideo: Premier Sport 1

Článek

Po loňském postupu na finálový turnaj do Málagy Češi tentokrát v kvalifikačním turnaji vybouchli, když prohráli se Španělskem, Austrálií i Francií. Jako jediní pak dorazili do dějiště pouze se čtyřmi hráči, což se ukázalo jako problém, když Tomáš Macháč musel svůj duel s Carlosem Alcarazem vzdát ve třetí sadě kvůli křečím a Jiří Lehečka vzápětí ulehl s virózou.

„Nejen pátý hráč, měl tam být i šestý hráč. Byla to katastrofa a ostuda, jakou jsem dlouho neviděla,“ ošívala se Strýcová. Do souboje s Austrálií totiž nastoupil indisponovaný Macháč a v duelu jedniček s Popyrinem odehrál jediný game. „Jsem strašně ráda, že se vyměnil kapitán,“ kvitovala dvojnásobná vítězka Wimbledonu ve čtyřhře Navrátilův konec po 18 letech ve funkci, kterou obsadil Tomáš Berdych.

„Máme Vítka Kopřivu, který je 140. na světě (aktuálně 145.) a mohl hrát, vůči němu to bylo hrozné,“ tvrdila Strýcová.

Jak ale připomněla i moderátorka Klára Janáčková, pokud by Kopřiva do Valencie jel s českým týmem, přišel by o velké množství bodů, což by pro 27letého tenistu znamenalo pád mimo první dvoustovku světového pořadí. Kopřiva však body obhájil během daviscupového týdne vyhraným challengerem na antuce ve Štětíně. Navrátil také Kopřivovu absenci odůvodňoval i tím, že na tvrdém podkladu, jaký byl ve Valencii, nejsou jeho výkony tak konkurenceschopné.

„Pořád je to ale hráč, který tam patří. A je jedno, jestli se hraje na antuce, nebo betonu. V Davis Cupu můžete nastartovat i na povrchu, který nemáte rádi,“ dodala Strýcová.

I kdyby však ve Valencii byl k dispozici pátý hráč, v nastalé situaci by ho Navrátil na kurt neposlal. Kopřiva by musel jít vzhledem k pravidlům do akce jako dvojka proti Australanu Kokkinakisovi a Menšík by pak nastoupil proti Popyrinovi, s nímž by měl mnohem menší šance na výhru. „Z taktického hlediska to nebylo blbě,“ zastával se Příhoda Navrátila, který obětoval nasazením Macháče bod ze zápasu týmových jedniček.

„Proč Menšíka dávat na jedničku, když má větší šanci na dvojce,“ rozebíral kouč Denisy Šátralové.

Menšík ale Kokkinakisovi podlehl ve třech setech a české šance na postup zhasly. „Pan Navrátil odvedl skvělou práci, ale někdy někdo (za něj) musel přijít. A Berdych je skvělá volba,“ uznal Příhoda.

Premiéra pořadu je ve středu od 17:30 na Premier Sport 1.

  1 : 6, 6 : 3, 6 : 2 Kasatkinová - Siniaková 1 : 6, 6 : 3, 6 : 2 konec
20241016T11 : 20:00+0200
Kasatkinová vs. Siniaková
Kasatkinová vs. Siniaková
Kasatkinová
Siniaková