Hlavní obsah

Stříbrnou olympijskou medailistku vrátila na zem kvalifikantka

Zpátky na zemi. Chorvatská tenistka Donna Vekičová se před deseti dny vznášela v oblacích po senzačním zisku stříbrné olympijské medaile. Tvrdě do reality ji vrátil v Cincinnati americký talent Ashlyn Kruegerová. V domácím prostředí zvítězila po tříhodinové přestřelce a setech 5:7, 7:6, 6:2.

Foto: Susan Mullane, Reuters

Ashlyn Kruegerová vyběhla v Cincinnati s  Donnou Vekičovou už v prvním kole.

Článek

České přísloví Po posvícení přichází půst si na vlastní kůži vyzkoušela Donna Vekičová. Ve svém prvním vystoupení po stříbrné Paříži prohrála. Přesun z antuky Roland Garros na americké betony jí znepříjemnila kvalifikantka Kruegerová.

Američanku nerozhodil ani první prohraný set, po kterém si ale musela drbat hlavu. Vedení 4:1 se jí rozplynulo a favoritka manko dorovnala a pak ziskem dalšího servisu odmítla tie-break a svým následujícím potvrdila vedení 1:0 na sety.

Ve druhé sadě si zadělala na malér hned v prvním gamu, který na podání promarnila. Okamžitě však zareagovala a byla to Chorvatka, kdo musel neustále dotahovat. Tentokrát už na zkrácenou hru došlo. V ní lépe servírovala Kruegerová, která prodloužila atraktivní podívanou.

Především pro domácí fanoušky, kteří ji hnali za obratem. Ve třetím se opakovala situace, ovšem v obraceném gardu. Američanka ukořistila soupeřčin servis. Dál se ale situace neopakovala. Stříbrná olympionička už se do utkání nevrátila. A když místo zdramatizování duelu ztratila druhé podání v této sadě, tak si dvacetiletá Američanka došla pro velké vítězství.

Přitom se dopustila hned čtrnácti dvojchyb. Oproti devíti turnajové šestnáctky. Vekičová doplatila na nízkou úspěšnost svého prvního podání. Obě hračky se počastovaly devíti esy.

Po zápase se domácí hráčka neubránila dojetí.

„Na turnaj v Cincinnati jsem se byla se svou rodinou podívat, když mi bylo dvanáct. Vlastně se jednalo o jediný profesionální turnaj, kde jsem byla dvakrát jako divák. Takže hrát na tomto hřišti, které jsem sledovala předtím z tribuny, je nezapomenutelný zážitek,“ emotivně prohlásila Ashlyn Kruegerová.

Kruegerová už ve druhém kole kvalifikace vyprovodila z Cincinnati bývalou světovou jedničku Naomi Osakaovou. Další díl své pohádky může napsat proti lepší ze souboje Diana Šnajderová vs. Šuaj Čangová. A pozor: Ruská tenistka získala v Paříži stříbro ve čtyřhře.

Turnaj žen v Cincinnati (tvrdý povrch, dotace 3 211 715 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Kruegerová (USA) - Vekičová (16-Chorv.) 5:7, 7:6 (7:4), 6:2
Cocciarettová (It.) - Montgomeryová (USA) 7:5, 4:6, 6:3
Linetteová (Pol.) - Boulterová (Brit.) 2:6, 6:0, 7:5
Svitolinová (Ukr.) - Wang Ja-fan (Čína) 5:7, 6:3, 6:2
Potapovová (Rus.) - Burelová (Fr.) 6:4, 2:6, 6:1
Putincevová (Kaz.) - Dartová (Brit.) 4:6, 6:0, 6:1
Avanesjanová (Arm.) - Andreescuová (Kan.) 6:4, 7:5
Turnaj mužů v Cincinnati (tvrdý povrch, dotace 7,909 milionu dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Nakashima (USA) - Fritz (11-USA) 6:4, 4:6, 7:6 (7:4)
Musetti (14-It.) - Jarry (Chile) 4:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:4)
Nišioka (Jap.) - Kecmanovič (Srb.) 6:4, 7:5
Fils (Fr.) - Holt (USA) 6:4, 6:1
Související témata: