Hlavní obsah

Strach o tenisovou superstar Williamsovou: Bulka o velikosti grapefruitu a okamžitá operace

Je to již více než dva roky, kdy dala tenisovému světu sbohem legendární Serena Williamsová. Americká superstar si od té doby užívala života bez světa ohraničeného bílými čárami a nekonečným cestováním. Poslední měsíce však byly pro držitelku 23 grandslamových titulů spíše utrpením. Kvůli neustále rostoucí cystě na krku totiž musela podstoupit operaci.

Foto: Profimedia.cz

Serena Williamsová má za sebou těžké období

Článek

Vypadalo to jako banální záležitost. Když si jednoho květnového rána Serena Williamsová nahmatala na krku bulku a okamžitě navštívila lékaře, byla ujišťována, že nejde o nic nebezpečného. Vyšetření magnetickou rezonancí totiž ukázalo, že se jedná o nezhoubný nádor, který nepotřebuje lékařského zásahu.

Tady se však odborníci spletli. Původně maličká bulka na Serenině krku narostla až do velikosti grapefruitu a navíc se neustále zvětšovala. A to až do té míry, že jí lékaři následně kvůli možné infekci doporučili okamžitou operaci.

Rychlý zákrok zabránil případným dalším komplikacím, a tak třiačtyřicetiletá bývalá tenistka mohla poslat svým fanouškům optimistický vzkaz. „Bulka je odstraněna. Jsem moc šťastná a vděčná lékařům, kteří o mě pečovali. Ale hlavně jsem zdravá, a to je nejdůležitější,“ psala Williamsová na sociálních sítích.

Matku sedmileté Olympie a roční Adiry River podpořil i její manžel a spoluzakladatel sociální sítě Reddit Alexis Ohanian. „Jsi neuvěřitelná bojovnice. A hlavně jsi skvělá máma,“ připsal k fotce americké tenistky Ohanian.

Související témata:
  M. Andrejevová - Krejčíková dnes 11 : 00
20241018T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Krejčíková
Andrejevová vs. Krejčíková
Andrejevová
Krejčíková
  Kalinská - Muchová dnes 14 : 30
20241018T14 : 30:00+0200
Kalinská vs. Muchová
Kalinská vs. Muchová
Kalinská
Muchová
  Lehečka - Tsitsipas dnes 18 : 30
20241018T18 : 30:00+0200
Lehečka vs. Tsitsipas
Lehečka vs. Tsitsipas
Lehečka
Tsitsipas