Hlavní obsah

Smutná předtucha Krejčíkové se naplňuje. Krize wimbledonské šampionky vrcholí

Bláznivou sezonu plnou vrcholů a pádů prožívá česká tenisová jednička Barbora Krejčíková. Ovládla slavný Wimbledon, téměř s jistotou si zahraje na Turnaji mistryň. To jsou pozitiva, která pomalu končící rok jednoznačně zařadí k nejúspěšnějším v kariéře brněnské rodačky. Momentálně však světová desítka prožívá takovou část sezony, na kterou by raději zapomněla…

Foto: Profimedia.cz

Barboře Krejčíkové závěr sezony nevychází.

Článek

Čtvrtfinále Australian Open, poté strmě dolů k sérii pěti porážek v řadě. A znovu na samotný vrchol, konkrétně ve Wimbledonu, kde po fantastických výkonech získala svůj druhý grandslamový titul kariéry.

„Nemám slov, je to prostě neskutečné. Je strašně složité vysvětlit, co teď zrovna cítím. Je to nejlepší den mojí kariéry a možná i celého mého života.“ Taková slova nejlépe vystihovala senzační titul Krejčíkové v All England Clubu.

A pokračování? Doslova vražedný zápasový program během olympiády ještě česká šampionka se ctí zvládla, i když to na medaile ve dvouhře ani čtyřhře nestačilo. Fyzická zátěž se však na jejích výkonech hned vzápětí podepsala. Z posledních pěti zápasů (včetně posledního na olympiádě) vyhrála Barbora Krejčíkové jediný.

Foto: Stanislava Benešová (Borgis)

Barbora Krejčíková s wimbledonskou trofejí

Ale popořádku. Na následujícím US Open skončila v druhém kole na Rumunce Ruseové, v Pekingu hned na úvod na další rumunské hráčce Cristianové a naposledy ve zmiňovaném Wu-chanu padla s Američankou Baptisteaovou. Tedy všechno s tenistkami, které by měla porážet.

„Systém nás nutí pořád hrát. Hrajeme jedenáct měsíců v roce víceméně bez pauzy, a tak to je celou kariéru. Je to těžké. Když jdete proti systému, tak za to akorát pykáte nebo platíte pokuty. Nevím, co budu dělat,“ zoufala si už krátce po pařížských hrách Krejčíková.

Přes nepovedený závěr sezony si Krejčíková s největší pravděpodobností zahraje mezi tenisovou smetánkou na Turnaji mistryň pro nejlepších osm hráček sezony.

Brněnské rodačce sice patří v žebříčku desátá příčka, pomoci by ji však mělo nové pravidlo. To účast na Turnaji mistryň zajišťuje hráčce, jenž v probíhající sezoně vyhrála grandslamový turnaj a zároveň se udrží v žebříčku do dvacátého místa, což by měla být v případě Češky formalita.

Turnaj mistryň začíná 2. listopadu v Rijádu. Najde na něm česká legenda zbytky sil?

Turnaje Krejčíkové od olympijských her
TURNAJFÁZE SOUPEŘKA NA ŽEBŘÍČKUVÝSLEDEK
Wu-chan*2. koloBaptisteová (USA)102.3:6, 5:7
Peking*2. koloCristianová (Rum.)75.6:1, 4:6, 5:7
US Open2. koloRuseová (Rum.)90.4:6, 5:7
* Ve Wu-chanu a Pekingu měla Krejčíková v prvním kole volný los.
Související témata:
  6 : 3, 3 : 6, 6 : 4 Menšík - Dimitrov 6 : 3, 3 : 6, 6 : 4 konec
20241009T11 : 40:00+0200
Menšík vs. Dimitrov
Menšík vs. Dimitrov
Menšík
Dimitrov
  6 : 4, 6 : 4 Sabalenková - Siniaková 6 : 4, 6 : 4 konec
20241009T07 : 00:00+0200
Sabalenková vs. Siniaková
Sabalenková vs. Siniaková
Sabalenková
Siniaková
  6 : 3, 4 : 6, 3 : 6 Paul - Macháč 6 : 3, 4 : 6, 3 : 6 konec
20241009T09 : 20:00+0200
Paul vs. Macháč
Paul vs. Macháč
Paul
Macháč