Hlavní obsah

Tenisová superstar překonala temné období a hlásí návrat na kurty

Ta zpráva na přelomu srpna a září šokovala tenisový svět. Nad pokračováním veleúspěšné kariéry aktuální pětky světového žebříčku se vznášel otazník. Kazachstánská tenistka Jelena Rybakinová se potýkala s vážnými osobní problémy, na nichž měl zásadní podíl její dnes už bývalý trenér Stefano Vukov. Přesně dva měsíce po svém posledním zápase ohlásila bývalá šampionka slavného Wimbledonu svůj návrat.

Foto: Profimedia.cz

Jelena Rybakinová hlasí návrat na kurty.

Článek

Na US Open se Rybakinová představila naposledy. S přehledem prošla přes úvodní rundu, ale před utkáním druhého kola se nečekaně odhlásila. Jako letos již posedmé! Oficiálně byly na vině zdravotní problémy a fanoušci i experti pětadvacetiletou rodačku z Moskvy litovali a předháněli se v predikcích, kam až by to mohla Rybakinová dotáhnout, pokud by jí sloužilo zdraví…

Jenže právě po newyorském grandslamu vyšla najevo pravda kolem kouče Vukova. Podle informací ruské novinářky Sofie Tartakovové chorvatský trenér svou svěřenkyni týral.

„Problémy Rybakinové jsou už psychosomatické. A je to velmi vážné. Za vším stojí Vukov, který ji dostával pod neuvěřitelný tlak, kdy se nebál využívat urážek a výhrůžek. Dělal si s ní, co chtěl, zničil ji,“ říkala žurnalistka v pořadu Tennis Bolshie.

Vukova poté WTA vyškrtla z trenérské listiny, Rybakinová se odhlásila ze všech asijských turnajů a pokračování její kariéry bylo ve hvězdách.

Po dvou měsících nejistoty se bývalá světová trojka ohlásila fanouškům na svém Instagramu: „Jsem zpět,“ napsala.

Vzápětí kapitán Kazachstánu Jurij Ščukin potvrdil start své největší hvězdy na Turnaji mistryň v Rijádu a dodal, že pokud se Rybakinová bude cítit dobře, pak se představí i v domácím duelu Billie Jean King Cupu proti Jižní Koreji.

Související témata: