Hlavní obsah

Famózní Nosková si v Mexiku došla pro premiérový titul. Neuvěřitelné, zářila po triumfu

Aktualizováno

Devatenáctiletá česká tenistka Linda Nosková ovládla beze ztráty setu turnaj WTA v mexickém Monterrey. Ve finále porazila Lulu Sunovou z Nového Zélandu 7:6 a 6:4.

Sestřih zápasu Nosková - SunováVideo: sntv

Článek

Hned v úvodu zápasu sebrala česká tenistka své soupeřce podání a vedla 2:0. Vzápětí ale o svůj servis přišla a Novozélanďanka srovnala krok. Velmi vyrovnaný set přinesl jednu čistou hru na každé straně, hned šest gamů šlo přes shodu.

Sedmapadesátou hráčku světa z Nového Zélandu držela ve hře hlavně esa, v prvním setu si připsala hned čtyři, zatímco Nosková nezaznamenala ani jedno. Kromě úvodních brejků si obě hráčky své podání udržely a o první sadě musel rozhodnout až tie-break.

Foto: Profimedia.cz

Linda Nosková ovládla turnaj v Monterrey.

V něm pokračovala vyrovnaná hra, Nosková zvládla odvrátit setbol, když Sunová vedla 6:4. Česká hráčka čtyřmi body v řadě průběh otočila a tie-break získala poměrem 8:6.

Nesmírně těsné utkání pokračovalo i v druhé sadě, první tři gamy opět došly až do shody, obě hráčky ale své podání uhájily. Pak ale Nosková předvedla čistou hru a v další gamu sebrala soupeřce servis. Výhodu brejku potvrdila a náskok udržela do konce setu. Novozélanďance nepomohlo ani devět es v druhé sadě. Zápas devatenáctiletá Češka zakončila čistou hrou.

„Nepřijela jsem na tento turnaj v nejlepší náladě, ale hodně se to změnilo a byl pro mě skvělý,“ říkala Nosková po premiérovém triumfu v kariéře.

Linda Nosková si na okruhu WTA došla pro první titul v kariéře, finále už ale hrála třikrát. Na začátku loňské sezony nejdříve neuspěla v Adelaide proti Sabalenkové, v Praze ve Stromovce pak podlehla Japonce Hibinové. Na třetí pokus se tak české tenistce povedlo uspět.

Triumf na akci WTA 500 vynesl Noskovou v žebříčku o deset míst výš na 25. pozici, čímž si o jednu příčku vylepšila dosavadní maximum. „Okolnosti a příležitosti, které jsem tady dostala, jsou pro mě i mojí kariéru neuvěřitelné. Jsem hrozně šťastná, že jsem vyhrála, a možná se za rok vrátím,“ dodala svěřenkyně Davida Kotyzy.

Související témata:
  6 : 4, 6 : 2 Ebden, Purcell - Menšík, Pavlásek 6 : 4, 6 : 2 konec
20240912T20 : 00:00+0200
Ebden, Purcell vs. Menšík, Pavlásek
Ebden, Purcell vs. Menšík, Pavlásek
Ebden, Purcell
Menšík, Pavlásek
  Skreč Popyrin - Macháč Skreč konec
20240912T19 : 00:00+0200
Popyrin vs. Macháč
Popyrin vs. Macháč
Popyrin
Macháč