Hlavní obsah

Skvělá Siniaková si na Roland Garros zahraje o třetí deblový titul

Aktualizováno

Česká tenistka Kateřina Siniaková si na Roland Garros zahraje o třetí titul ve čtyřhře. V semifinále s Američankou Cori Gauffovou porazily 5:7, 6:4 a 6:2 americkou dvojici Desirae Krawczyková, Caroline Dolehideová.

Foto: Profimedia.cz

Kateřina Siniaková a Coco Gauffová si zahrají o titul

Článek

„Mám velkou radost. Jsem ráda, že jsme to zvládly. Byl to těžký zápas. Jsem nadšená a těším se na finále,“ řekla Siniaková v rozhovoru pro Radiožurnál Sport.

Ve finále Siniaková s Gauffovou nastoupí proti Italkám Saře Erraniové a Jasmine Paoliniové, která může v Paříži získat double. V sobotu se představí ve finále dvouhry proti světové jedničce Ize Šwiatekové z Polska.

„Jsou ve finále, takže to bude těžký zápas. Nic nedávají zadarmo. Budou tam hodně dlouhé výměny a hodně lobů. Ať už je ve finále kdokoliv, tak musel předvést dobré výkony. Zkusíme se co nejlépe připravit, aby to dopadlo dobře,“ uvedla Siniaková.

Česko-americká dvojice vstoupila do zápasu dobře a v prvním setu se ujala vedení 5:2. Jenže Krawczyková s Dolehideovou skóre otočily. Pak už zápas opět patřil Siniakové s Gauffovou, která ve čtvrtečním semifinále dvouhry nestačila na Šwiatekovou.

„Škoda prvního setu, samy jsme si to nechaly proklouznout mezi prsty. Vrátily jsme se ale super do zápasu. Myslím, že jsme byly lepší tým, ale soupeřky hrály dobře, nedávaly nám nic zadarmo. Jsem ráda, že se nám to podařilo takhle potvrdit,“ řekla česká tenistka.

Siniaková na pařížské antuce v deblu triumfovala už v letech 2017 a 2021. Celkem má osmadvacetiletá česká hráčka na kontě sedm grandslamových titulů ve čtyřhře, všechny získala s Barborou Krejčíkovou.

Gauffová bude usilovat o první grandslamový titul ve čtyřhře. Dvacetiletá Američanka se může pochlubit singlovým triumfem z loňského US Open a finálovou účastí z Roland Garros v roce 2022.

Tenisový grandslamový turnaj Roland Garros (antuka, dotace 53,5 milionu eur):
Ženy:
Čtyřhra - semifinále:
SINIAKOVÁ, Gauffová (5-ČR/USA) - Dolehideová, Krawczyková (8-USA) 5:7, 6:4, 6:2