Hlavní obsah

Siniaková na pokraji kolapsu a v kšiltovce: Moc mi to nešlo, obdivuji, že v tom někdo hraje

Po pondělní vyčerpávající bitvě nebyla Kateřina Siniaková daleko od fyzického zhroucení. A přesto se nakonec letošní wimbledonská vítězka v deblu rozhodla nastoupit i ve druhém kole dvouhry na Livesport Prague Open. Talentované Lauře Samson však nakonec za dvě a čtvrt hodiny podlehla 6:1, 5:7, 3:6.

Není to stoprocentní. Možná trošku lituji, že jsem včera z turnaje neodstoupila, ale debl s Bárou je lákadlo, říká indisponovaná Kateřina Siniaková.Video: Sport.cz

Článek

„Všichni viděli, že jsem dělala, co jsem mohla,“ odfoukla si Siniaková, která v úvodní rundě za dvě a půl hodiny pod pečícím sluníčkem přemohla Američanku Chiricovou. Pak ale musela vyrazit do nemocnice, kde jí dávali do kupy lékaři.

„Pomohli mi, tak doufám, že to bude už jen lepší. Byla to kombinace virózy a počasí. Tím teplem jsem to nezvládla,“ řekla devítinásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře.

Odstoupení z turnaje přitom Siniaková zvažovala. „Možná trošku lituju, že jsem to včera neukončila, ale chtěla jsem hrát před domácím publikem. Věděla jsem, že si chci s Bárou (Krejčíkovou) zahrát debla, a to mě drželo nad vodou.“

Do utkání proti Samson pak nastoupila Siniaková netradičně v kšiltovce. „Pomohlo mi, že nesvítilo tolik sluníčko. Obdivuju, že v tom někdo hraje. Mně to moc nešlo, možná to bylo i vidět,“ pousmála se.

Žádného odpočinku se ovšem nedočká. Není čas, není prostor. A navíc na olympiádě by měl po odstoupení obhájkyně stříbra Markéty Vondroušové čekat na Siniakovou trojboj singl, debl, mix. Což může být v očekávaných pařížských vedrech docela vražedné.

„Za dvouhru jsem nadšená, ale na druhou stranu mě mrzí, že tam Maky nemůže jet. Pro mě je start v singlu na olympiádě pozitivní zpráva, ale psala jsem Maky, protože zdravotní trable nepřeju nikomu,“ prohlásila po čerstvé zkušenosti posledních dnů Siniaková.

Související témata: